![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Reteta simpla de lasagna cu carne
foile: se gasesc la magazin n-ai de ce sa-ti pierzi vremea sa le prepari acasa exista si foi pre- gatite deci se pot folosi fara sa le mai fierbi, mie personal imi plac cele care se fierb deci lasagna e un soi de musaka iar ce se afla intre foi depinde de imaginatia bucataresei si gusturile familiei una clasica - fierbi 9 foi de lasagna - prajesti inabusit 500g carne tocata, apoi pui si-o ceapa tocata marunt sa se prajeasca cu carnea, sare, piper, busuioc sau ce consimente va plac si cand e fiarta carnea niste sos de rosii - se face un sos bechamel dintr-o lingura de unt pusa la prajit intr-o tigaie, 1-2 linguri faina prajite o idee cu untul apoi lapte adaugat incetisor si amestecand inconintuu sa nu se formeze cocoloase. Lapte sa spunem la 2 linguri de faina pui 500ml. Sosul trebuie sa iasa mai gros decat cel de clatite. Eu fac cam din 750- 1000ml de lapte sos - foile fierte in prealabil montezi lasagna intr-o tava unsa cu putin ulei si presarata cu pezmet (poti sari pezmetul) foi, sosul de carne, bechamel, poti pune si cascval ras sau il lasi la final .... repeti pana ramai fara material. Totul se acopera cu sos bechamel apoi cu cascaval ras (mozzarela, parmezan etc ) Dai la cuptorul incins pana totul e rumenit frumos. Acum noi am vorbit pe ici pe colo despre lasagna poti sa cauti cu functia de cautare sa te mai inspiri pt vreo variatie pe aceeasi tema uite aici ai o multime de idei de mancaruri iar aici ai o reteta de lasagna cu ciuperci (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/L1.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/L2.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2025 - 11:19 PM |
|