![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Sos de avocado (pentru peste, fructe de mare etc)
- un avocado - 3-4 linguri de mustar - 3-4 catei de usturoi - ulei - 2 galbenusuri de ou fierte - o jumatate de ceapa - 2-3 ardei iuti tocati marunt - zeama de lamaie 1. avocado se taie in doua, se scoate miezul cu o lingurita, se face praf 2. galbenusurile se freaca cu mustar si ulei (pana iese un fel de maioneza groasa, nu trebuie frecate mult, cateva linguri de ulei ajung) 3. usturoiul pisat se freaca cu mustar si ulei (idem, pana iese o maioneza cu usturoi) 1+2+3 se amesteca, se pune ceapa tocata marunt, zeama de lamaie si ardeiul. Se umplu cojile de avocado cu sosul rezultat si eventual se decoreaza cu creveti. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:28 PM |
|