![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii) 200 g capsuni proaspete sau congelate (se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan) 280 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu o priza sare 2 oua 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 100 g unt 150 g iaurt 100 g smantana Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza. Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute. Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot. Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar: 100 g zahar pudra 2-3 linguri suc de lamaie Smarties sau floricele/bile colorate de zahar Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele. Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Am facut in week-end briose cu portocale (reteta gasita pe un alt forum si adaptata putin) :
250 g faina (cu faina integrala ies mai bune) 1 lingura mare praf de copt (cam un plic) 2 lingurite scortisoara 1 plic zahar vanilat 1 ou (eu am pus 2) 250 g smantana 50 g unt topit 2 linguri suc de portocala coaja rasa de la 2 portocale 60 g zahar brun Se amesteca faina, praful de copt, vanilia, scortisoara. Separat se amesteca untul topit, smantana, oul, sucul si coaja de portocala, zaharul. Se toarna al doilea amestec treptat peste primul. Se pun in forme si se pudreaza cu zahar si scortisoara. Sunt gata cam in 30 min. Nu sunt prea dulci, numai bune pentru ceai, si sunt foarte aromate. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 06:53 AM |
|