IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Briose, muffins
kalua
post Sep 16 2007, 06:11 PM
Post #1





Musafir






Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii)

200 g capsuni proaspete sau congelate
(se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan)
280 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
o priza sare
2 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g unt
150 g iaurt
100 g smantana

Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza.
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute.
Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot.

Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar:
100 g zahar pudra
2-3 linguri suc de lamaie
Smarties sau floricele/bile colorate de zahar

Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele.
Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
asgaard
post Oct 8 2007, 08:22 AM
Post #2


Obsedat
****

Group: Obsedat
Posts: 414
Joined: 1-November 06
Member No.: 670



Am facut in week-end briose cu portocale (reteta gasita pe un alt forum si adaptata putin) :
250 g faina (cu faina integrala ies mai bune)
1 lingura mare praf de copt (cam un plic)
2 lingurite scortisoara
1 plic zahar vanilat
1 ou (eu am pus 2)
250 g smantana
50 g unt topit
2 linguri suc de portocala
coaja rasa de la 2 portocale
60 g zahar brun

Se amesteca faina, praful de copt, vanilia, scortisoara. Separat se amesteca untul topit, smantana, oul, sucul si coaja de portocala, zaharul. Se toarna al doilea amestec treptat peste primul. Se pun in forme si se pudreaza cu zahar si scortisoara. Sunt gata cam in 30 min. Nu sunt prea dulci, numai bune pentru ceai, si sunt foarte aromate.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 06:53 AM