![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Iaca reteta de foi de lasagne: se adauga 30 g bulion gros la aluatul pentru pasta proaspata.
La pasta fresca: 300 g faina 3 oua sare 1 lingura ulei de masline faina pentru presarat pe deasupra 4 linguri sare grunjoasa (daca se poate marina) Din faina se face o gramajoara, in mijlocul ei se face o gaura si acolo se sparg ouale, se pune sarea si uleiul. Se framanta bine aluatul pana nu mai este lipicios. Daca trebuie, se mai adauga niste faina. Se acopera cu un stergar de bucatarie umed si se lasa asa, la temperatura camerei, 30 minute. Se intinde apoi cu sucitorul sau cu masina de facut paste. Daca vrem paste, le taiem cat vrem de late. Pentru lasagne se lasa in forme mari, dreptunghiulare. Se intind pe un fund de lemn mare si se presara cu ceva faina. Se fierb (si pastele si foile pentru lasagne) in 5 l de apa cu 4 linguri de sare grunjoasa (marina daca se poate) pana plutesc la suprafata apei. Foile de lasagne se stropesc cu ulei de masline din belsug si se intind iar pe un fund de lemn pana le vine randul in lasagna. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:00 AM |
|