![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 2,136 Joined: 8-December 05 From: 7Th Heaven Member No.: 16 ![]() |
Am si eu o intrebare.Hepatita B cum se transmite?Am citit pe net ca se transmite prin contact sexual sau prin transfuzie de sange,dar mama unei prietene care e asistenta medicala mi-a spus ca se ia si prin sarut,sau de ex daca beau din acelasi pahar cu o persoana bolnava de hepatita..Ma lamureste si pe mine cineva?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Obsedat ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 414 Joined: 1-November 06 Member No.: 670 ![]() |
Buna... Poate spun prostii, dar in mod normal eu stiu ca 90% din cazurile de hepatita B se vindeca (deci persoanele raman cu anticorpi, dar nu mai sunt purtatori) si foarte putine persoane sunt purtatori de virus dupa atatia ani. E putin probabil ca prietenul tau sa fie purtator de virus, daca are doar anticorpi inseamna ca s-a vindecat, deci nu poate sa mai transmita virusul. Daca boala evolua spre hepatita cronica, asa cum pari tu sa crezi, eu zic ca afla pana acum, asa ca nu-ti mai face griji.Poate cineva cu mai multe cunostinte medicale sa ma corecteze daca gresesc.
|
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Editorialist Posts: 1,312 Joined: 18-January 07 From: SB Member No.: 1,062 ![]() |
Buna... Poate spun prostii, dar in mod normal eu stiu ca 90% din cazurile de hepatita B se vindeca (deci persoanele raman cu anticorpi, dar nu mai sunt purtatori) si foarte putine persoane sunt purtatori de virus dupa atatia ani. E putin probabil ca prietenul tau sa fie purtator de virus, daca are doar anticorpi inseamna ca s-a vindecat, deci nu poate sa mai transmita virusul. Daca boala evolua spre hepatita cronica, asa cum pari tu sa crezi, eu zic ca afla pana acum, asa ca nu-ti mai face griji.Poate cineva cu mai multe cunostinte medicale sa ma corecteze daca gresesc. asgaard din pacate situatia nu e atat de roza..a facut cand avea mic...la carte scrie ca persoanele care fac la varste mici prezinta risc mare de cronicizare spre perioada de adult/varstnic..si-a facut AgHbs si a iesit intens pozitiv..antigenu` reprezinta faptu` ca virusu` este existent in organism..AgHbs al meu este negativ din fericire..este purtator sanatos cred..urmeaza sa isi mai primeasca niste rezultate la analize ca sa aflam in ce stadiu se afla boala..daca e cronica (poate fi si fara simptome)..depinde ce anticorpi are...impotriva carui antigen...e mai complicata treaba..oricum mi-e teama..pentru el,pentru mine si pentru cei din jur (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) mai...si eu avut hepatita.. A...si nu e o forma f grava.eu pe la 7 ani am avut,am stat in spital o luna juma...in care evident ca am primit vizite..nu am transmis boala nimanui...dupa atatia ani nici vorba sa mai transmiti ceva! si boala asta se ia prin aer asa...f usor...deci daca o faci..nu e neaparat luata de la prietenul tau...poate era unul bolnav in maxi taxi,sau in market (IMG:style_emoticons/default/ametit.gif) mie cel putin nu mi-a dat-o nimeni! si daca a avut-o, eu zic ca a fost tratat...doar nu-l tinea masa acasa cu febra 40! si antihepaticul din cate stiu eu se face in scoala...deci a facut! rozy hepatita A este o treaba mai usoara...se numeste si "boala mainilor murdare"..si pe cat de usor se transmite,la fel de usor se si vindeca..si este contagioasa in forma acuta..hepatita B nu se ia prin aer...se ia prin sange,prin sperma,secretii vaginale,saliva,chestii de manichiura cu sange infectat cu virus,etc...antihepaticul de care zici tu...de fapt nu stiu la ce te referi...vaccin sau hepatoprotector (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) vaccinu` a intrat la noi in tara de maxim 10 ani..acum se face obligatoriu vaccin la nou-nascuti anti HVB...ori in `82 cand s-a nascut pretenu` nu se auzise de Engerix la noi in "minunata" Romanie..si injectiile se faceau cu seringi din acelea care se sterilizau...si nu prea se sterilizau.. Ca boala hepatita B este mai grava decat A-ul..nu vreau sa fac din tantar armasar dar m-am documentat si cam stiu ce si cum..merci pt raspuns..situatia e trista...dar..sa speram ca o sa fie bine pana la urma... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 03:41 PM |
|