![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
Spor la scris!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Dependent Posts: 317 Joined: 7-October 07 From: Bucuresti Member No.: 2,372 ![]() |
Bine...hai ca nu ma-ndur sa va las asa...dar va avertizez ca e poveste lunga si o sa dureze!
Cu inima frinta am ajuns la Tel-Aviv proaspat recasatorita. El statea intr-un bloc cu 5 etaje si liftul nu functiona, asa ca eram nevoiti sa urcam pe scari cu valizele...il vad eu pe el ca se cam codeste dar eu curajoasa din fire insfac una din valize si o iau voiniceste pe scari in sus...am ajuns, am descuiat usa am intrat si m-am pus pe asteptat...intr-un sfirsit apare si el bosunflat ca nu m-am intors sa-l ajut. Ce sa mai spun...era prima data cind intram in casa omului, asa ca am tacut si m-am facut ca ploua. Inca de a doua zi am aranjat cu actele pe care le-am primit imediat...buletin, carnet de emigrant, cursuri de ebraica...programul meu era asa: dimineata la 7 plecam la scoala Maier unde invatam ebraica 6 ore, dupaamiaza imi gasisem de lucru tot intr-o gospodarie unde calcam rufe si gateam alte 6 ore, ajungeam acasa seara tarziu cind el pleca la lucru, era paznic de noapte, pentru ca acolo nu a mai avut succes cu circul. Ne vedeam doar simbata si dumineca si nici nu era nevoie de mai mult, asa au trecut cam 6-7 luni in liniste si pace pina cind tot vazind el ca mie mi se ingroasa contul in banca imi propune sa facem cont comun. (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) ii repet inca odata ca scopul meu este sa-mi cumpar casa mea si sa-mi aduc copilul in Israel...si nu sa cheltuim in comun dar ii propun ca o varianta la contul comun sa cumparam apartamentul in care stateam...pentru ca era inchiriat de la stat si eu aveam acum dreptul la un imprumut foarte convenabil ca nou venit in tara. Propunerea mea i s-a parut fair-play si a fost de acord dar problema cea mare era ca el fusese insurat si asta stiam...ce nu stiam eu insa era ca acum aveam de-a face cu cel mai mare fraier pe care l-am intilnit vre-odata...si cel mai crunt lucru descoperit a fost asemanarea mea izbitoare cu fosta lui nevasta, care l-a parasit si a fugit cu un indian in Ungaria...lasindu-l cu un copil, care dupa ce l-a crescut pina la 18 ani a plecat si el dupa maica-sa in Ungaria...si acum nu mai dadeau nici un semn de viata. Intr-un fel imi era mila de el dar nu ma impacam deloc cu ideia ca el m-a luat de nevasta in dorul fostei si nici nu puteam sa joc rolul alteia. Asa ca dragostea lui mare de care eram eu convinsa la inceput s-a dovedit a fi nu pentru mine. Ok. imi zic nu-i nimic o sa ies eu cumva si din asta! Acum insa daca e de acord sa facem ceva impreuna de ce nu? Am inceput noi sa facem sapaturi sa vedem ce formalitati trebuie sa indeplinim pentru a cumpara apartamentul...si cind ne ducem la AMIDAR surpriza...apartamentul era pe numele fostei neveste care nu mai daduse prin tara de 10 ani..dar ii fusese atribuit ei la procesul de divort impreuna cu copilul. Toate bune si frumoase insa pentru ea dragostea pentru indian fusese mai puternica si a hotarit sa-si vinda drepturile astea pentru suma de 10000$ tatalui. Si el fraierul i-a dat banii si a ramas in apartament dar nu s-a dus cu ea sa rezolve problema si in acte...in consecinta nu ii raminea decit sa o sune in Ungaria si sa-i ceara semnatura pentru renuntarea la dreptul asupra apartamentului... Intre timp in RO fostul meu sot s-a recasatorit si atunci m-am sfatut cu mama cum sa facem sa-l determinam sa dea semnatura ca sa-mi scot copilul. I-a spus ca acum este bolnava si trebuie sa se interneze in spital si nu mai poate sa tina copilul pe de alta parte am renuntat la pensia de intretinere si pe deasupra i-am daruit si 5000$ si in sfarsit am obtinut mult dorita semnatura. Acum asteptam alta semnatura...insa nu era problema mea si nu depindeam de acea semnatura...problema era ca eram maritata cu un om care statea in casa fostei neveste si intuitia mea imi spunea ca desi nu era prezenta fizic acolo ea era stapina si bintuia peste tot mai ales prin inima si capul lui...nu hotarit lucru copilul meu nu avea ce cauta aici...in casa asta...atmosfera incepuse sa fie destul de apasatoare si imi framinam mintea cu planuri de evadare din situatia asta, cind ne-am trezit cu fiu-so la usa...venise din Ungaria dar nu cu mult asteptata semnatura... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2025 - 07:07 PM |
|