IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Briose, muffins
kalua
post Sep 16 2007, 06:11 PM
Post #1





Musafir






Exista atatea retete incat e bine sa li se dedice un topic separat (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)

Reteta casei (dintr-o carte de bucate pentru copii)

200 g capsuni proaspete sau congelate
(se pot inlocui si cu fructe de padure congelate sau cirese, visine din borcan)
280 g faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
o priza sare
2 oua
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g unt
150 g iaurt
100 g smantana

Capsunile proaspete se taie in bucatele. Cele congelate nu se decongeleaza.
Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si cu bicarbonatul. Se adauga fructele. In alt bol se bat ouale si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Untul se topeste la flacara mica si se adauga amestecului de oua, plus iaurtul si smantana. Acum se adauga si amestecul de faina cu fructe. Se amesteca scurt ( e important sa nu se mai amestece acum mult ca nu mai ies fluffy!). Se pune aluatul in formele unse (daca formele sunt de silicon, nu trebuiesc unse) si se dau la cuptorul preincalzit (180°C) 25 de minute.
Cand se scot din cuptor, se lasa 5-10 minute in forma si abia dupa aceea se scot.

Cine vrea poate sa faca o glazura de zahar:
100 g zahar pudra
2-3 linguri suc de lamaie
Smarties sau floricele/bile colorate de zahar

Se amesteca zaharul pudra cu sucul de lamaie, se ung briosele cu glazura si se presara Smarties sau alte chestii colorate de zahar pe ele.
Glazura se poate colora cu niste suc de sfecla rosie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Oct 16 2007, 02:05 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



cred ca s-ar potrivi si checurile tot aici

chec marmorat vanilie-ciocolata

reteta originala

60g ciocolata neagra
1 lingura de cacao
190g faina
1 lingura praf de copt
130g unt
140g zahar pudra
3 oua
75ml lapte
1 lingurita esenta de vanilie

-preincalziti cuptorul la 160C, ungeti cu unt si presarati cu faina o forma pt chec, eu pun mereu hartie cerata
-razuiti ciocolata si incorporati-o in cacao (n-am reusit s-o rad asa ca am topit-o cu putin lapte si cacao)
-se cerne faina impreuna cu praful de copt
-se freaca untul pana are compozitia unei pomade, apoi adaugati zaharul, se incorporeazagalbenusurile, faina si laptele caldut
-se imparte coca in 2 parti; intr-una se pune esenta de vanilie in cealalta ciocolata
-se bat albusurile spuma
-2/3 din spuma se amesteca in coca cu ciocolata, restul in cea cu vanilie
- se toarna in forma un rand de coca ciocolatie, una galbena si tot asa. Se coace cam 50-55 minute.

secretul marmorarii sta in mai multe straturi
eu am facut din cantitate dubla si nu e un chec prea dulce (chiar ar mai fi mers putin zahar dupa mine)
(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_2588.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 06:39 AM