![]() |
![]() |
happyCat |
![]()
|
Musafir ![]() |
Saptamana trecuta am citit in ziarul Daily Mail un articol despre cat de periculoase sunt unele (aproape toate) produse cosmetice pentru sanatatea noastra.
Nu am reusit sa gasesc articolul respectiv pe internet, am gasit in schimb ceva asemanator. Articolul respectiv se referea in special la produsele de machiaj, deodorant, fixativ dar si multe altele si arata cum, in urma unui studiu, au descoperit faptul ca produsele cosmetice sunt absorbite de piele in proportie de 60%. In studiul respectiv au luat doua surori, erau 2 fete tinere pentru care felul in care aratau era foarte important si impreuna foloseau in jur de 60 de produse cosmetice zilnic. Le-au facut analize de sange si teste ale pielii si au descoperit faptul ca in organismul lor erau absorbite zilnic o multime de chimicale care nu erau tocmai benefice pentru sanatatea lor. Timp de o saptamana au renuntat la produsele cosmetice pe care le foloseau in mod obisnuit, folosind in schimb produse naturale (ele s-au plans ca nu au fost bune de nimic, ca lip gloss-ul se lua foarte repede de pe buze, deodorantul natural nu oprea transpiratia, etc). Dupa acea saptamana...analize din nou si rezultatul a fost ca in organismul lor concentratia acelor chimicale a scazut in anumite cazuri la zero. Cam asta era ideea in aricolul respectiv. Va dau un link cu articolul asemanator pe care l-am gasit eu. Sa fiti frumoase si ...sanatoase! http://www.newliving.com/issues/sept_2003/...ng_to_look.html |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,086 Joined: 23-February 07 From: galati Member No.: 1,242 ![]() |
Pai daca ne apucam sa numaram, incepand cu sapun, sampon, balsam, spumant pt baie, deodorant, pasta de dinti, apa de gura, demachiant, produse de machiaj....si lista continua...se aduna produsele fara sa ne dam seama. 60 de produse in fiecare zi e cam mult insa. cam asa e (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 14th May 2025 - 10:49 AM |
|