![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Fajitas cu piept de pui, fasole rosie si guacamole
500 g piept de pui taiat fasii 2 ardei grasi, unul rosu, unul galben, unul verde, toti taiati in fasii 2 cepe taiate pestisor 2 catei de usturoi pisati 2 lingurite mustar 1,5 lingurita rozmarin uscat 1 lingurita plante de Provence 5 linguri ulei de masline 1 conserva fasole rosie 200 g smantana 1 avocado zeama de la 1/2 de lamaie (daca aveti, folositi limeta) 1 catel usturoi, pisat 5 rosii cocktail taiate mic 1 lingura coriandru verde tocat mic sau o priza de coriandru macinat 1/2 lingurita chimion in cruce macinat sare si piper 1 pachet tortillas din faina alba (de-alea moi) salata verde (icebreg se potriveste bine) taiata fasii subtiri cascaval ras (Gouda de ex.) Se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga fasiile de ardei. Se calesc pana cand ceapa s-a inmuiat, dar ardeiul nu. Se scot pe o farfurie si se tin undeva la cald. Fasolea din conserva se clateste si se incalzeste intr-o oala cu putina apa. In aceeasi tigaie unde s-au calit legumele se prajeste carnea la foc mare. La sfarsit se adauga legumele, se reduce focul, se adauga condimentele si plantele (rozmarinul, plantele de Provence, mustarul, sarea, chimionul in cruce si usturoiul). Pentru guacamole se freaca avocado pana se face o pasta, se adauga rosiile taiate mic, usturoiul, 70-80 g smantana si coriandrul, sare, piper, zeama de lamaie. Restul de smantana se amesteca cu sare si piper si se pune intr-o alta tartacuta. Daca aveti tortillas cumparate sau daca nu-s calde, le puneti intr-un prosop de bucatarie umed si le dati la cuptor, se scoate dupa nevoie cate una de-acolo. Prosopul de bucatarie umed ne ajuta sa nu se usuce tortillas. Se pune pe masa tartacuta cu guacamole, cea cu smantana, una cu cascavalul ras, unua, mai mare, cu salata, una cu fasolea calda. Umplutura cu carne o aduceti cel mai bine in tigaie la masa, astfel incat sa se pastreze mai mult calda. Fiecare isi umple tortilla la masa. Se umple tortillas ca o clatita cu de toate si se mananca cu mana. Nu puneti prea multa umplutura pentru ca nu veti mai putea rula fajita. Cam asa trebuie rulata: (IMG:http://www.spiceupyoursummer.co.uk/img/fajita_skewers.jpg) |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Tortillas
2 cesti faina 3 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1/4 ceasca unt moale 3/4 ceasca apa calda faina + sare + praf de copt se amesteca, apoi untul apoi apa putin cate putin. Se framanta bine-bine si se lasa la odihna o ora la loc cald intr-o punga uleiata dupa 1 ora se desparte coca in 9-10 buc de marimea unei mingi de golf, se mai lasa 15 minute la odihna apoi se intind foi rotunde, subtiri si cu diametrul de 17 cm se coc la foc mare, trebuie supravhegheate ! cand s-au intarit si rumenit putin trebuie intoarse pe partea cealalta si lasate inca putin pana se rumenesc. Se lasa la racit intre carpe. pt efectul vizual (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/tortilla.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 09:07 PM |
|