IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Dieta vegetariana - vegetale
bubulina
post Oct 18 2006, 12:31 PM
Post #1

Musafir

Fetelor,

a incercat careva o dieta vegetariana sau pe apropape?

Am cochetat tot tmpul cu idea (ma rog gusturile mele) si niciodata nu am fost o mincatoare de carne. Mai manainc lapte, oua si sardine - in principal pt vitam D (port sunscreen +++++ in fiecare zi).

Nu pot sa spun ca schimbarea m-a afectat prea mult, insa trebuie sa recunosc ca a fost un pic mai greu la inceput (am inceput cam acum 2 luni). Ceea ce am vrut e sa ma orientez spre o dieta de raw food si sa las pe un plan secundar semintele, cerealele etc. Pt mine sunt necesare cam 2 kg de vegetale pe zi, ca sa fiu satula. Semintele, orez, cartofi, boabele in general sunt ca un surpuls daca nu ma satur si sunt pe locul 2 in lista.

Nu folosesc ulei la prajit. Am incecat cu cocos , dar mi s-a parut prea gras asa ca am renuntat.

Aveti ceva idei de mincaruri mai sofisticate care sa corespunda genului...?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
asgaard
post Nov 14 2007, 12:40 PM
Post #2

Obsedat

Group: Obsedat
Member No.: 670

Si pe mine ma bate de mult gandul sa ma fac vegetariana (lacto-ovo, ca nu pot fara branza si cred ca o sa mananc si peste din cand in cand), dar eu astept sa dau intai jos kilele pe care le am in plus, ca tare mi-e ca nu prea ajuta la slabit. Degeaba renunti la painea alba, daca mananci cartofi, mamaliga, paste etc... s-ar putea sa ai o surpriza neplacuta. Eu cunosc vegetarieni si ma ingrozeam de fiecare data cand vedeam cata paine mananca... fiindca e destul de greu sa ai zilnic fructe si legume proaspete. Retetele pentru postul ortodox se bazeaza in majoritatea cazurilor pe cartofi, orez, fiind si iarna sortimentele de legume si fructe sunt destul de limitate. Eu ma regasesc in situatia inversa, urasc carnea, dar sunt nevoita sa mananc ca sa am ceva consistent in stomac si sa nu fie nevoie sa mananc carbohidrati rai (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Bafta, claudia (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) sa ne spui cum merge. Sper ca n-am suparat pe nimeni, ca stiu ca lumea e tare sensibila cand vine vorba de diete (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) stiu ca si eu am niste idei fixe, or fi bune sau nu, nu le las nicicum (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
bubulina   Dieta vegetariana - vegetale   Oct 18 2006, 12:31 PM
MonicutzaB   bubu, nu am incercat dieta vegetariana pana acum s...   Oct 18 2006, 02:08 PM
bubulina   Monica mersi pt raspuns. Imi plac uleurile in sa...   Oct 18 2006, 05:07 PM
kalua  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 12th May 2025 - 08:22 PM