![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Ce nu se pune in frigider: rosii, cartofi, fasole verde, ardei, castravete, vinete, dovlecei, banane, citrice, mango, ananas, pepene, avocado, cartofi fierti.
Ce se poate pune in frigider: conopida, broccoli, ridichi, ceapa verde, praz. Tin cateva zile. Ce se poate pune in frigider: toate felurile de varza, mazare, sfecla rosie, ceapa, morcovi, telina, mere. Tin mult. Ce se poate pune in frigider neaparat impaturit cu un servet de bucatarie umed: salata verde, sparanghel curatat, spanac verde. A se consuma on max. 2 zile. E bine de stiut ca multor fructe si legume nu numai ca le e prea frig (IMG:style_emoticons/default/germare.gif) in frigider, ci si aerul de acolo le este prea uscat. Si ca mucegaiul iubeste temperatura din frigider. Toate legumele sau fructele in folie de plastic se scot de acolo inainte de a le baga in frigider. Eu una pun numai salata de pe sambata pe duminica, sparanghel si ridichi in frigider, dar noi facem cumparaturi zilnic. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Ce nu se pune in frigider: rosii, cartofi, fasole verde, ardei, castravete, vinete, dovlecei, banane, citrice, mango, ananas, pepene, avocado, cartofi fierti. (...) E bine de stiut ca multor fructe si legume nu numai ca le e prea frig (IMG:style_emoticons/default/germare.gif) in frigider, ci si aerul de acolo le este prea uscat. Si ca mucegaiul iubeste temperatura din frigider. Toate legumele sau fructele in folie de plastic se scot de acolo inainte de a le baga in frigider. Eu una pun numai salata de pe sambata pe duminica, sparanghel si ridichi in frigider, dar noi facem cumparaturi zilnic. Ieri spuneam ca voi ajunge si pe Gastronomie. Iata ca am ajuns; Interesant ce spui aici kalua... Totusi de ani de zile rosiile le tin in frigider si nu am avut nici-odata probleme cu ele... sau aproape nici-odata. Mai putin atunci cand nu am reuit sa le mancam in mai putin de 4 zile. Am observat astfel ca peste acest termen, rosiile nu rezista in frigider. Ardeii grasi, capia si gogosarii, rezista (cel putin la mine in casa) mult mai bine in frigider decat in bucatarie la temperatura camerei. Trebuie sa fac o precizare: spun in bucatarie, pentru ca nu dispun de camara. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) La fel se intampla si cu castravetii, dovleceii si vinetele. Compartimentul pentru legume este locul in care rezista cel mai bine si cel mai mult din cate am observat pana acum. Cel mai mult insemnand pentru: castraveti si dovlecei - 4-5 zile, vinetele au rezistat pana la 7-8 zile. In ce priveste bananele, tinerea lor in frigider ajuta la mentinerea aspectului lor din momentul cumpararii. Daca le tin pe fructiera, se coc (se ingalbenesc si se inmoaie) in mai putin de 48 de ore. In frigider rezista destul de mult, si nici nu-si schimba aspectul. Consumam multe fructe, iar sotul obisnuieste sa manace zilnic cate o banana. Daca merele si citricele le mai consuma alternativ (o zi una o zi alta), in schimb banane consuma zilnic... si nu-i plac cele foarte coapte. Asa ca le pastram in frigider. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Pepenele nu sta in alta parte decat in frigider. Mancat cu predilectie in sezonul cald (desi nu numai atunci), odata ce l-am taiat/inceput, necesita pastrare la rece, altfel se inmoaie si se "cofleseste" la caldura. Cat priveste cartofii, ananasul, morcovii, telina radacina intreaga/netaiata, albitura, ceapa uscata si napii, nu i-am pus nici-odata la frigider. Nu am observat ca ar avea nevoie de racoare... s-au pastrat bine, destul de mult timp, la temperatura ambianta din bucatarie. Pentru moment, cam atat din experienta proprie, in ce priveste legumele si fructele tinute la rece/frigider. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) P.S. Desi formularea mi-a atras atentia de la inceput, la cat m-am intins sa povestesc despre legumele din frigiderul meu... am si uitat de aspectul asta: E bine de stiut ca multor fructe si legume nu numai ca le e prea frig (IMG:style_emoticons/default/germare.gif) in frigider, ci si aerul de acolo le este prea uscat. Si ca mucegaiul iubeste temperatura din frigider. Mucegaiul se formeaza atunci cand exista umiditate atmosferica (din aer) ridicata, atunci cand spatiul afectat de umiditate nu poate fi aerisit, astfel incat vaporii fini de apa sa se imprastie, sa se usuce efectiv. E adevarat ca fiind foarte frig, mucegaiul se instaleaza mai usor, caci doar caldura face ca apa/vaporii sa se usuce/sa dispara... iar in frigider nu e cald deloc (IMG:style_emoticons/default/germare.gif) ... dar cum ramane cu: "aerul de acolo le este prea uscat" ? Se bat cap in cap... daca ar fi uscat nu s-ar recomada tinerea nici-unui fruct si a nici-unei legume acolo. In aer uscat totul se usuca. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cum spuneam si ieri la sectiunea "Plante": tocmai umiditatea din frigider nu recomanda, sau mai bine spus impiedica, tinerea bulbilor acolo pe perioada de repaos. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 06:22 PM |
|