![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
"Scutecele Domnului", "Pelincile Domnului" sau "Turte de Craciun"
In Ajun, dupa ce casa este sfintita si preotul a plecat, tpata familia se aseaza la masa si se maninca "scutecele". cum se prepara "Scutecele Domnului": Se intind foi subtiri din aluat de piine, care se coc mai apoi pe o plita intinsa. Cine nu are timp (eu, de exemplu) poate folosi si foi de placinta din comert. In loc de plita, foile se pot usca, una cite una, intr-o tigaie de teflon incinsa. Cind foile sint gata, acestea se inmoaie (obiceiul spune ca acest lucru trebuie facut in seara dinaintea Ajunului) in apa indulcita in care s-a pus si un strop de esenta de vanilie. Intr-un castron se face un amestec de miez de nuca macinata, zahar, coaja de lamiie si portocala rasa pe razatoarea mica. Acest amestec se presara peste foi: o foaie, nuca cu mirodenii, inca o foaie, inca un rind de nuca ...si tot asa. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 8,980 Joined: 12-January 06 From: Six feet from the edge Member No.: 146 ![]() |
Deci umplutura se pune peste foile coapte? Sau crude? (IMG:style_emoticons/default/magindesc.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th July 2025 - 09:44 PM |
|