![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Ce nu se pune in frigider: rosii, cartofi, fasole verde, ardei, castravete, vinete, dovlecei, banane, citrice, mango, ananas, pepene, avocado, cartofi fierti.
Ce se poate pune in frigider: conopida, broccoli, ridichi, ceapa verde, praz. Tin cateva zile. Ce se poate pune in frigider: toate felurile de varza, mazare, sfecla rosie, ceapa, morcovi, telina, mere. Tin mult. Ce se poate pune in frigider neaparat impaturit cu un servet de bucatarie umed: salata verde, sparanghel curatat, spanac verde. A se consuma on max. 2 zile. E bine de stiut ca multor fructe si legume nu numai ca le e prea frig (IMG:style_emoticons/default/germare.gif) in frigider, ci si aerul de acolo le este prea uscat. Si ca mucegaiul iubeste temperatura din frigider. Toate legumele sau fructele in folie de plastic se scot de acolo inainte de a le baga in frigider. Eu una pun numai salata de pe sambata pe duminica, sparanghel si ridichi in frigider, dar noi facem cumparaturi zilnic. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Oricum e bine de consumat fructele/legumele cat mai proaspete, chiar daca arata vizibil ok isi pierd majoritatea vitaminelor puse la pastrare. S-apoi de ce ma duc sa cumpar de la taran nu stiu ce daca pun apoi leguma la pastrare nu stiu cate zile in frigider? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif)
Rosiile, dovleceii & co isi pierd din gust tinute la frigider pentru ca nu le prieste temperatura de-acolo. Cel mai bine e de cumparat putin si consumat cat se poate de repede. Nici eu n-am camara. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) |
|
|
![]()
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Obsedat Posts: 716 Joined: 5-July 07 From: Bucuresti Member No.: 1,899 ![]() |
Oricum e bine de consumat fructele/legumele cat mai proaspete, chiar daca arata vizibil ok isi pierd majoritatea vitaminelor puse la pastrare. S-apoi de ce ma duc sa cumpar de la taran nu stiu ce daca pun apoi leguma la pastrare nu stiu cate zile in frigider? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) Rosiile, dovleceii & co isi pierd din gust tinute la frigider pentru ca nu le prieste temperatura de-acolo. Cel mai bine e de cumparat putin si consumat cat se poate de repede. Nici eu n-am camara. (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) Cum bine ne indrumi tu, consumarea legumelor si a fructelor in stare proaspata, fara trecerea acestora prin frigider, este mai mult decat indicata... e ideala. Din pacate, in zilele secolului vitezei, din lipsa timpului liber, noi facem cumparaturi mai rar... si nu atat din piata cat din diverse Market-uri/SuperMarket-uri. Desigur tot pentru a economisi timp. Nu-mi permit sa merg zilnic la piata pentru 3 mere, 3 banane, 2 cartofi, un morcov si o telina... desigur exagerez acum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... dar intelegi/intelegeti aspectul. Facem cumparaturile cam o data pe saptamana, uneori chiar de 2 ori pa saptamana astfel incat in 2-3 ore sa pot sa achizitionez tot ce am nevoie pentru restul zilelor din saptamana respectiva. In felul acesta am in casa, la orice ora, cam tot ce e nevoie pentru a gati aproape orice mancare i se nazare sotului sau copilului. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ... Ideal ar fi sa le pot oferi fructe proaspete zilnic... si legume la fel. Dar ma gandesc ca si cei de pe piata nu le aduc toti imediat ce le culeg din pom. So, tot nu sunt asa de proaspete chiar daca le mananc in aceeasi zi, fara sa le pastrez la frigider... La fel de adevarat ca legumele si fructele pierd din nutrienti (si implicit din gust) in fiecare zi de pastrare... Aici nu am ce face... Ma gandesc doar ca si prin gatirea lor, a legumelor, gustul se schimba oricum, asa ca nu ma mai lupt cu ideea in sine prea mult. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Cum spuneam nu sunt experta in bucatarie. Tot ce am invatat de-a lungul timpului, datorez bunicilor si parintilor. Nu am facut "Cusine classes", asa ca particip cu drag la discutii pe aceasta tema si daca am ocazia sa invat cate ceva nou in domeniu, cu atat mai bine. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th May 2025 - 06:57 PM |
|