![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
"Scutecele Domnului", "Pelincile Domnului" sau "Turte de Craciun"
In Ajun, dupa ce casa este sfintita si preotul a plecat, tpata familia se aseaza la masa si se maninca "scutecele". cum se prepara "Scutecele Domnului": Se intind foi subtiri din aluat de piine, care se coc mai apoi pe o plita intinsa. Cine nu are timp (eu, de exemplu) poate folosi si foi de placinta din comert. In loc de plita, foile se pot usca, una cite una, intr-o tigaie de teflon incinsa. Cind foile sint gata, acestea se inmoaie (obiceiul spune ca acest lucru trebuie facut in seara dinaintea Ajunului) in apa indulcita in care s-a pus si un strop de esenta de vanilie. Intr-un castron se face un amestec de miez de nuca macinata, zahar, coaja de lamiie si portocala rasa pe razatoarea mica. Acest amestec se presara peste foi: o foaie, nuca cu mirodenii, inca o foaie, inca un rind de nuca ...si tot asa. |
|
|
![]() |
rozy |
![]()
|
Musafir ![]() |
poate nu au fost puse intamplator semintele de canabis (IMG:style_emoticons/default/w000t.gif)
eu de Craciunul asta cred ca mananc cartofi prajiti ,oua,si ca dulciuri..eugenii.... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) all alone at home...cine sa gateasca atatea bunataturi? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) eu zic sa faceti o campanie de ajutorare si sa-mi trimiteti colete cu cozonaci si racitura (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]()
|
|
Moderator Global ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 5,946 Joined: 17-January 07 From: Bucuresti Member No.: 1,055 ![]() |
A little offtopic
eu de Craciunul asta cred ca mananc cartofi prajiti ,oua,si ca dulciuri..eugenii.... (IMG:style_emoticons/default/crying.gif) all alone at home...cine sa gateasca atatea bunataturi? (IMG:style_emoticons/default/nesigur.gif) eu zic sa faceti o campanie de ajutorare si sa-mi trimiteti colete cu cozonaci si racitura (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Rozy, de ce nu organizezi tu o petrecere, la care toata lumea isi aduce contributia? Eu o sa lucrez de Craciun, dar nu vreau sa ratez ocazia de a sarbatori alaturi de cei dragi. Asa ca am planuit sa organizez o mica petrecere de acest fel. Stabilesc din timp meniul si ce poate aduce fiecare. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 12:36 PM |
|