![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fiica-mea-i in clasa a 4-a abia si deja incepe sa strambe din nas la unele materii :o
Cateodata are un chef nebun de lucrat, trage de noi sa-i mai dam un dictare, un exercitiu, o problema, alteori blocheaza de nu avem ce-i facem, oricum am invarti-o. Voi ce metode aplicati la copii ca sa-i motivati la invatat? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Contaminat ![]() Group: Contaminat Posts: 1 Joined: 15-November 07 Member No.: 2,649 ![]() |
Eu am gasit o alta solutie care duce tot catre joc. E vorba de un nepotel care avea oroare de Matematica si este abia in clasa a 2a. Face temele cu parintii, oameni ocupati si putin cam fermi cu cel mic: "Nu stii adunarea cutare, nu mai ai voie la televizor". Pustiul era ofticat la culme pe teme si invata in sila.
Pustiul, ca orice copil de varsta lui, e pasionat de calculator. I-am luat cadou un CD educational pentru clasa a 2a, cu Adunarea si Scaderea peste ordin (nu stiu daca pot sa ii dau numele). A strambat putin din nas cand a auzit ca sunt lectii pe calculator si nu jocuri. S-a apucat de treaba si dupa aceea nu il mai dezlipeai de acolo - lucra la Matematica de zor. Si aici trebuie avuta grija - important a fost sa ma asigur ca nu ii dau inca un joc cu care sa isi piarda timpul si ca CD ul il ajuta sa invete, sa inteleaga, ca nu e violent sau agresiv. In consecinta, am parcurs eu variantele demo mai intai (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Mi-au placut, m-am chinuit putin (spre rusinea mea), dar m-am asigurat ca este ceea ce ii trebuie lui. Nepotelul a invatat adunarea si scaderea peste ordin. Nu stiu daca exista solutii de genul acesta pentru orice lectie, la orice materie. Eu am avut noroc si am gasit. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th August 2025 - 10:36 AM |
|