IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cum ne motivam copiii la invatat?
kalua
post Feb 19 2006, 09:05 PM
Post #1

Musafir

Fiica-mea-i in clasa a 4-a abia si deja incepe sa strambe din nas la unele materii  :o
Cateodata are un chef nebun de lucrat, trage de noi sa-i mai dam un dictare, un exercitiu, o problema, alteori blocheaza de nu avem ce-i facem, oricum am invarti-o.
Voi ce metode aplicati la copii ca sa-i motivati la invatat?
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
bijou
post Nov 15 2007, 05:58 PM
Post #2

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 2,649

Eu am gasit o alta solutie care duce tot catre joc. E vorba de un nepotel care avea oroare de Matematica si este abia in clasa a 2a. Face temele cu parintii, oameni ocupati si putin cam fermi cu cel mic: "Nu stii adunarea cutare, nu mai ai voie la televizor". Pustiul era ofticat la culme pe teme si invata in sila.

Pustiul, ca orice copil de varsta lui, e pasionat de calculator. I-am luat cadou un CD educational pentru clasa a 2a, cu Adunarea si Scaderea peste ordin (nu stiu daca pot sa ii dau numele). A strambat putin din nas cand a auzit ca sunt lectii pe calculator si nu jocuri. S-a apucat de treaba si dupa aceea nu il mai dezlipeai de acolo - lucra la Matematica de zor.

Si aici trebuie avuta grija - important a fost sa ma asigur ca nu ii dau inca un joc cu care sa isi piarda timpul si ca CD ul il ajuta sa invete, sa inteleaga, ca nu e violent sau agresiv. In consecinta, am parcurs eu variantele demo mai intai (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Mi-au placut, m-am chinuit putin (spre rusinea mea), dar m-am asigurat ca este ceea ce ii trebuie lui.

Nepotelul a invatat adunarea si scaderea peste ordin. Nu stiu daca exista solutii de genul acesta pentru orice lectie, la orice materie. Eu am avut noroc si am gasit.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Cum ne motivam copiii la invatat?   Feb 19 2006, 09:05 PM
missu   Re: Cum ne motivam copiii la invatat?   Feb 20 2006, 09:39 PM
kalua   Re: Cum ne motivam copiii la invatat?   Feb 21 2006, 11:32 PM
missu   Re: Cum ne motivam copiii la invatat?   Feb 22 2006, 02:00 PM
bertha   Problema asta o am si eu cu fiica-mea, tot clasa a...   Mar 2 2006, 06:16 PM
kalua   Hai sa va zic una buna: a mea nu face geografie. S...   Mar 2 2006, 06:30 PM
Mistaco   este si asta ceva, dar ca in invatamintul nostru d...   Mar 2 2006, 09:15 PM
fortelady   eu as merge pe enciclopedii din alea ilustrate pt ...   Mar 3 2006, 01:16 PM
kary_pink   :) eu nu am copii dar am copii in jurul meu....can...   Jun 5 2006, 11:37 AM
ala80   Eu cred invatatul pe baza stimulentelor de ordin m...   Jun 5 2006, 12:05 PM
kary_pink   ...intr-un fel sau altul "lucrez" printr...   Jun 5 2006, 12:45 PM
ala80   Crede-ma ca am prieteni apropiati care au invatat ...   Jun 5 2006, 12:57 PM
Ariana   :) Zambesc...tin minte ca la practica in Liceul Pe...   Jun 5 2006, 01:40 PM
Mistaco  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 16th August 2025 - 10:36 AM