![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fiica-mea-i in clasa a 4-a abia si deja incepe sa strambe din nas la unele materii :o
Cateodata are un chef nebun de lucrat, trage de noi sa-i mai dam un dictare, un exercitiu, o problema, alteori blocheaza de nu avem ce-i facem, oricum am invarti-o. Voi ce metode aplicati la copii ca sa-i motivati la invatat? |
|
|
![]() |
pescarush |
![]()
|
Musafir ![]() |
eu recunosc ca-i mai "motivez" pe-ai mei (pe cel mic, mai ales, ca la cel mare nu e cazul) cu cate o pedeapsa, dar nu la genul "nu stii sa faci cutare, nu te uiti la TV", ci: "nu te uiti la TV pana nu-ti termini temele. daca mai ai timp dupa ce termini, te uiti, daca nu, nu". ma rog, nu e chiar pedeapsa, dar devine, in momentul in care ma trezesc eu tarziu si constat ca a tras chiulul in ziua aia. atunci o primeste pe a 2-a zi.
de obicei, negociem ora la care se apuca de citit, de ex. iar rasplata, da. si eu ii mai rasplatesc, dar nu le spun dinainte: "daca iei nota cutare iti cumpar ceva", ci daca stiu ca au avut un test greu, de ex. si au luat nota mare (sau la sf. trimestrului aduc note mari acasa), urmeaza si o rasplata. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th June 2025 - 06:41 PM |
|