![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
salut!
cine are, cum se manifesta... mi-ar fi de mare folos experienta voastra :) cred ca eu sufar de un 'inceput' de asa ceva (inca reusesc sa le controlez)- ma trezesc noaptea din somn cu o frica imensa - nici eu nu stiu de la ce; inima imi bate sa imi sparga pieptul ... imi dau seama ca e o aiureala si ca nu am de ce sa fiu speriata si ma calmez (inca). cine mai are atacuri si ce se poate face impotriva lor? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
nu am atacuri de panica zic eu (insa ce descrii tu mai sus mi s-a intamplat si mie :o ), dar simptomele (din cate mi s-a spus) ar fi cele ale unui atac de cord ....simti ca nu mai ai aer si o stare de rau general foarte foarte neplacuta .... am un var care are astfel de atacuri si pana sa-i puna diagnosticul au fugit de cateva ori la urgenta crezand ca o sa aiba infarct, pana la urma l-au diagnosticat si acum urmeaza un tratament adecvat ....
uite un citat dintr-un manual cu care lucrez zilnic The anxiety disorders consist of a group of relatively distinct syndromes which are characterized by chronic, unrealistic anxiety, often punctuated by acute attacks of anxiety or panic. However a report may make reference to anxiety or depression provoked by stress, or terms such as 'stress reaction' or 'life's stresses' may be provided with little other detail. Panic attack is a discrete period in which there is the sudden onset of intense apprehension, fearfulness or terror, often associated with feelings of impending doom. During these attacks, symptoms such as shortness of breath, palpitations, chest pain or discomfort, choking or smothering sensations, and fear of losing control are present. Some individuals fear that their attacks indicate the presence of an undiagnosed, life-threatening illness (cardiac disease, seizure disorder). Despite repeated medical testing and reassurance, they remain unconvinced and frightened that they have a serious disease. Others fear that the panic attacks are an indication that they are 'going crazy'. Panic disorder without agoraphobia is characterized by recurrent unexpected panic attacks about which there is persistent concern. Panic disorder with agoraphobia is characterized by both recurrent unexpected panic attacks and agoraphobia. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:07 AM |
|