![]() |
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
salut!
cine are, cum se manifesta... mi-ar fi de mare folos experienta voastra :) cred ca eu sufar de un 'inceput' de asa ceva (inca reusesc sa le controlez)- ma trezesc noaptea din somn cu o frica imensa - nici eu nu stiu de la ce; inima imi bate sa imi sparga pieptul ... imi dau seama ca e o aiureala si ca nu am de ce sa fiu speriata si ma calmez (inca). cine mai are atacuri si ce se poate face impotriva lor? |
|
|
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Eu am suferit si pot sa zic ca inca mai sufar de atacuri de panica , deoarece odata ce faci unul ,esti tot timpul in expectativa pt ca nu stii cand urmeaza altul . E foarte nasoala problema asta.La fiecare , factorul generator de atacuri de panica este altul : eu le faceam tot timpul in stare de veghe , f rar mi s-a intamplat in somn , si la mine erau generate cel mai probabil de ideea de a pierde controlul aspura unei situatii.
Manifestarea este foarte asemanatoare cu cea a unui atac de cord ,ceea ce nu face decat sa iti amplifice teama pt ca literalmente ai senzatia ca o sa mori dintr-o clipa in alta. Ce ar trebui sa faci? In primul rand sa nu le neglijezi si sa astepti sa treaca de la sine . Netratate se pot croniciza si nu iti doresc vreo dependenta de calamante sau benzodiazepine in viitor. Mergi la un psiholog in primul rand, vorbeste cu el . Apoi incearca sa iti ordonezi putin programul de viata , sa nu te stresezi inutil si sa dormi cat mai bine . Niste ceaiuri ( tei,sunatoare) sau calmante din plante ( Sedocalm) te-ar putea ajuta in sensul acesta. Daca nu faci sport , apuca-te si bineinteles daca ai posibilitatea sa faci yoga sau ceva similar iti va fi de mare ajutor. In general aceste atacuri au un factor declansator - la tine a fost intamplarea cu mama ta , si al mine a fost ceva similar . Si odata ce au inceput...ai de lucru cu ele . Oricum ,curaj ,problema poate fi rezolvata, dar sa-ti intre bine in cap ca in general nu trece de la sine. Asa ca pune mana si fa-ti chiar acum programare la cel mai bun psiholog. Te pup si sa ma tii si pe mine la curent cu ce intreprinzi :-* :-* :-* |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 12:06 AM |
|