![]() |
![]() |
![]()
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 150 Joined: 8-December 05 Member No.: 31 ![]() |
Va rog mult, cine imi da si mie o reteta de rulada diplomat? Vreau sa fac sambata!!! Saru' mana anticipat!
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Am mai vorbit cu o colega care are peste 50 de ani, a fost maritata cu 2 italieni, a trait peste 2 decenii la ei (dar asa, in casa si cu mama si cu nona :-X ), a avut si aici un restaurant italienesc de clasa superioara, despre asta. Si ea mi-a spus ca Tiramisuul de la mama lui e fara alcool, dar daca se pune alcool, atunci cel mai bine Marsala, ca asta-i cel mai folosit alcool la deserturile italiene. Amaretto pun in cafea (il incalzesc) sau il beau ca atare.
Binenteles ca si retetele traditionale se mai schimba cu timpul, o reteta depinde precis si de regiunea de unde provine. Iar multe restaurante italienesti din strainatate (sau chiar si din locurile f. turistice din Italia) nu mai fac mancare cu adevarat italiana, ci o transforma si ei in ceea ce se vinde mai bine sau e mai ieftin (sau are alt gust din cauza materiei prime, care difera). Asta e valabil de fapt pt. toate restaurantele cu specific national in strainatate. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 08:59 PM |
|