![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,498 Joined: 9-December 05 From: Bucuresti Member No.: 54 ![]() |
M-am gandit ca nu ar fi rau daca am avea si un topic despre desert ;) Mai ales ca vin sarbatorile .
PRAJITURA FANTEZIE INGREDIENTE: BLAT 7 oua un pachet de unt 350 gr zahar 10 linguri faina un litru lapte vanilie ulei GLAZURA 150 gr ciocolata de menaj alba 75 ml apa 150 gr zahar 30-50 gr unt SFAT [pre]Blatul se poate taia in foi, iar deasupra se pot presara alune.Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin spumoase. Se adauga untul topit, laptele fierbinte, faina, vanilia si albusurile batute spuma. Se da la cuptor intr-o tava tapetata cu faina si ulei. Intre timp se pregateste glazura din ciocolata alba. Ciocolata alba de menaj cu zaharul, cu apa si cu untul se pun la foc mic si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se ia de pe foc, se lasa putin sa se raceasca si apoi se toarna deasupra prajiturii, care se taie apoi in cuburi. BAUTURA: Lichior de banane |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Lasagne dulce
6 foi de lasagne 500 g branza de vaci 50 g zahar pudra 1 plic de praf pt. sos de vanilie fara fiert (pt. 250 ml de lichid) 150 g frisca lichida neindulcita 1 lingura zeama de lamaie 1 borcan compot de cirese (cu 400 g cirese in el) 40 g foite de migdale sau alune 1/2 lingurita scortisoara 2 linguri zahar Foile de lasagne se fierb in apa clocotita pana sunt fierte, se scot din apa si se pun pe hartie de bucatarie. Branza se amesteca cu zaharul pudra, frisca, praful de sos, zeama de lamaie si cu lichidul de la compot. Foitele de migdale se rumenesc fara grasime intr-o tigaie. Zaharul se amesteca cu scortisoara. Se pune un strat de foi de lasagne intr-o forma termorezistenta, se presara cu 1/2 din zaharul cu scortisoara pe deasupra, se pune 1/2 din compozitia de branza, apoi 2/3 din cirese. Se acopera cu restul de foi de lasagne, iar zahar cu scortisoara, iar un strat de crema de branza, iar cirese. Pe deasupra se presara foitele de migdale. Se da acoperita la frigider macar 1 ora. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd August 2025 - 04:45 AM |
|