IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete pentru aperitive, gustari si antreuri, idei de hors d'oeuvre, entrée, antipasto, meze
Diana.
post Dec 30 2005, 11:33 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



QUOTE
Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata  :D
Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano.

h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon).

Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor.
E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Dec 21 2007, 02:45 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom grupa intr-un index.

simtiti-va libere sa va destrabalati in idei (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif)

drob cu ficat de pui

500g ficat de pui fiert sau prajit in ulei ( se sareaza cand sunt gata, never in tigaie)- taiat cuburi
3-4 oua fierte tari- taiate cuburi
ceapa verde (3-4 fire), marar si patrunjel taiate marunt
2-3 oua crude
sare, piper

se amesteca toate, se toarna intr-o forma de chec unsa in prealabil cu putin ulei si se da la cuptorul incins la foc mijlociu pana s-a rumenit frumos


(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/d1.jpg)

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/d.jpg)


fasole batuta

se fierbe fasolea si se trece prin blendder pana obtinem un piure, se poate inmuia cu apa in care a fiert sau cu ulei. Eu o frec cu ulei.
Separat se prajeste la foc mic ceapa taiata marunt amestecata cu cateva linguri de sos de rosii. La sfarsit adaaug 1/3 din ceapa in fasile apoi fac tarnite si le pun cate un mot de sos e ceapa

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/fasolebatuta.jpg)

salata de vinete

la fel de banala, dar atat de buna. Cine are cuptor electric le poate coace la grill, deci doar cu rezistenta de sus. Au gustul de vinete coapte la gratar. Vinetele se taie in 2 si de pun cu partea alba in jos in tava acoperita cu folie de aluminiu. Se coc in 15-20 de minute, se scot cu o lingura de palstic din coaja care ramane intacta. Se lasa la scurs si racit. Se sareaza, se freaca cu ulei pana se albesc, se adauga ceapa tocata marunt apoi se ung tartine si se orneaza cu cate o bucatica de rosie

(IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/salatadevinete.jpg)

exista desigur si vinetele cu maioneza sau un truc la cele de mai sus adaugati o lingura doua de maioneza si le va da o savoare speciala
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
Maàt   Retete pentru aperitive, gustari si antreuri   Dec 30 2005, 11:33 AM
Cleo   Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom...   Dec 21 2007, 02:45 AM
Maàt   Jan 2 2008, 06:23 PM
kalua  
Oua umplute cu pateu de ficat Se fac ca ou...   Jan 2 2008, 07:50 PM
Meg   oua umplute fac si eu, numai ca folosesc pateu si ...   Jan 2 2008, 08:33 PM
Fanny   Tarta cu legume Aluat cam 350 de grame de faina (...   Jan 8 2008, 10:11 AM
Dolores   Aperitivele sint superbe.Ma tenteaza drobul dupa c...   Feb 27 2008, 08:18 PM
teocris7   Oct 25 2008, 03:55 PM
Ice_qween  
Pateuri cu ciuperci -aluat frantuzesc -1 ou -susa...   Nov 14 2008, 10:29 AM
Cleo   hai sa-l putem aici desi cred ca dupa 2-3 portii n...   Dec 23 2008, 12:35 AM
dr_wise  

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 07:50 AM