![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
QUOTE Sunt niste branzeturi speciale care se pot face la cuptor: trebuie sa fie ambalate in cutiute din lemn. Eu le scrijelesc suprafata, bag niste catei de usturoi in ea, torn niste vin alb sec pe deasupra si dau la cuptor. Cand e gata, tai suprafata in cruce, o dau deoparte si asa iese la iveala interiorul branzei, care-i o crema acum. Se baga pur si simplu bucatele de paine alba in ea si se papa.
Cu camembertul obisnuit fac asa: il invelesc intr-o patura de bacon f. slab uns cu ulei de masline si oregano (pun o bucata maricica de folie de aluminiu, pe ea torn ulei de masline si oregano. Acolo tavalesc feliile de bacon pe ambele parti si le asez putin una peste alta, astfel incat sa obtin sa obtin o suprafata pe care pun camembertul. Cu mainile uleioase imbrac camembertul in bacon si dau la cuptor, la foc mare, vreo 15-20 min). Trebuie de avut grija sa nu ramana locuri neacoperite, ca se scurge branza pe acolo. Folia de aluminiu o arunc, folosind-o imi ramane si bucatarie curata :D Se poate face si cu sunca de Parma sau de Serano. h, daca tu nu esti cu camembertul, poti face pt. tine cu Feta (in bacon). Sau, si mai bine, pui intr-o tava bucati de Feta, ardei taiati in 4, niste rosii (taiate sau nu, depinde de marime), usturoi (pe care chiar il poti lasa necuratat), felii de dovlecel. Pe deasupra torni ulei de masline, dar din belsug (fundul tavii trebuie sa fie acoperit cu ulei), presari oregano si niste piper si dai la cuptor. E preferabil de folosit Feta ieftina, cel putin aici aia scumpa e mai grasa si se topeste in cuptor, iar pt. reteta asta e mai bine sa ramana la bucata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
Incepem aici un topic despre aperitive apoi le vom grupa intr-un index.
simtiti-va libere sa va destrabalati in idei (IMG:style_emoticons/default/kiss.gif) drob cu ficat de pui 500g ficat de pui fiert sau prajit in ulei ( se sareaza cand sunt gata, never in tigaie)- taiat cuburi 3-4 oua fierte tari- taiate cuburi ceapa verde (3-4 fire), marar si patrunjel taiate marunt 2-3 oua crude sare, piper se amesteca toate, se toarna intr-o forma de chec unsa in prealabil cu putin ulei si se da la cuptorul incins la foc mijlociu pana s-a rumenit frumos (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/d1.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/d.jpg) fasole batuta se fierbe fasolea si se trece prin blendder pana obtinem un piure, se poate inmuia cu apa in care a fiert sau cu ulei. Eu o frec cu ulei. Separat se prajeste la foc mic ceapa taiata marunt amestecata cu cateva linguri de sos de rosii. La sfarsit adaaug 1/3 din ceapa in fasile apoi fac tarnite si le pun cate un mot de sos e ceapa (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/fasolebatuta.jpg) salata de vinete la fel de banala, dar atat de buna. Cine are cuptor electric le poate coace la grill, deci doar cu rezistenta de sus. Au gustul de vinete coapte la gratar. Vinetele se taie in 2 si de pun cu partea alba in jos in tava acoperita cu folie de aluminiu. Se coc in 15-20 de minute, se scot cu o lingura de palstic din coaja care ramane intacta. Se lasa la scurs si racit. Se sareaza, se freaca cu ulei pana se albesc, se adauga ceapa tocata marunt apoi se ung tartine si se orneaza cu cate o bucatica de rosie (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/salatadevinete.jpg) exista desigur si vinetele cu maioneza sau un truc la cele de mai sus adaugati o lingura doua de maioneza si le va da o savoare speciala |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 07:50 AM |
|