![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Inafara de mancarea din comert ce sfaturi mai aveti in ceea ce priveste alimentatia pisicilor?
Eu imi aduc aminte ca am vazut la tv o doamna in varsta foarte bine care-i dadea pisicii ei batrane smantana lichida amestecata cu un ou (sau numai galbenusul) pentru o blana frumoasa si lucioasa. Pisica arata grozav, mai ales cand ma gandesc ca avea vreo 12-13 ani. Eu voi incerca sa-i pun un galbenus in niste lapte pentru pisici. Ce retete-minune stiti voi? Le mai faceti si voi de mancare? Ce? |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
motanoii mei sunt mari fani: (in ordine):
- whiskas - normal ca si mama-sa e fan junk food; am taiat de tot de pe lista junk food-ul motanilor de cand unui prieten i-a murit motanul in brate din cauza de blocaj renal - purina sau biomill cu pui - si cam orice mancare de calitate superioara CU PUI de departe preferata lor e carnea cruda de pui (cumpar oase pt catei, si au si motanii partea lor) si ocazional, ca "mita" primesc cate un plic (shhhhht!) parerea mea despre mancarea uscata- e cu dus si intors. e extrem de comod, mai ales pt stapani, da' nush cat e de sanatos pt matze. ca totusi e mancare procesata industrial, si am citit tot felu' de povesti horror despre grasimea care e folosita in mancarea motanilor mei. problemele principale la hrana non- inddustriala (sunt mai multe, eu le expun pe cele pe care le stiu): - lipsa taurinei - care pt pisici e esentiala - in mancarea naturala nu exista; din ce am inteles lipsa taurinei duce la tot felul de efecte nasoale - mizeria (pute, pateaza samd) -mancarea naturala e foarte usor perisabila - nu e echilibrata (cica) sa contina toate chestiile de care au nevoie matzonii - mai complicat de preparat ai mei mananca combinat - au si crontanei, si carne de pui cruda (ambele in proportii egale) si ocazional lapte de vaca (crud, de la sursa) sau branza sau carne fiarta, ou etc. cu ciudateniile de rigoare- Bandi e mare fan porumb fiert, ar fi in stare sa se arunce in oala; la fel, e innebunit dupa varza... si bineinteles, PLICUL EDIT: kalua, cica hrana umeda nu e tocmai sanatoasa, pe langa aportul caloric scazut, mai si ramane lipita de dintisori. chiar - voi i-ati schimbat? |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 07:51 AM |
|