![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Chec paradis
Eu fac dupa reteta asta si muffini, ies muffini paradis. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Paine vrajitoreasca
e dulceaga si aduce la gust a turta dulce, aromata bine, dar are consistenta unei paini cu coaja foarte crocanta 1/2 cana miere lichida 1/2 cana zahar 2 1/2 cani faina coaja de la o lamaie netratata chimic 1 lingurite praf de copt 2 lingurite anason macinat (noi am folosit un condiment pentru paine din comert cu anson, coriandru si secarea) 1 lingurita nucsoara macinata 1 lingurita scortisoara macinata 1 lingurita piper macinat 1/2 lingurita sare Se fierbe 1/2 cana apa intr-o olita, se ia de pe foc si se pune in apa zaharul, mierea, coaja de lamaie si ansonul. Se da la racit cat de cat. Intr-un bol se amesteca celelalte ingrediente si la sfarsit se adauga apa dulce. Se framanta, i se da o forma rotunda, se pune pe-o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit (175°C) 45 minute. Cine vrea poate face cu cutitul o pentagrama pe paine inainte de a o baga la cuptor. Cand se scoate din cuptor se inveleste intr-un servet de bucatarie si se lasa asa la racit. (IMG:style_emoticons/default/secret.gif) Vrajitoarele au 21 de sarbatori pe an: 13 luni pline, apoi inceputul si mijlocul fiecarui anotimp, astea-s datele la care se face painea asta. Pentagrama facuta de fiica-mea a fost cam adanca, de-asta arata painica asa: (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/IMG_6330.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 21st June 2025 - 11:29 AM |
|