![]() |
![]() |
blu_dea |
![]()
|
Musafir ![]() |
Fetelor,de ieri imi e div ce in ce mai rau.Nu stiu ce se intampla in zona...X... (IMG:style_emoticons/default/blush.gif)
Ma ustura groaznic,am senzatia de a urina ft des,contactul sexual e dureros.Se poate sa fie o raceala localizata acolo?Pt k am facut multe imprudentze lately(de a umbla desculta,de a m,erge la bazin cand apa era ft rece...) Va rog,dati-mi un sfat,k nu mai pooot! va pup si va multumesc anticipat! A,si am uitat s amentzionez si o durere surda jos,cam pe acolo pe unde doare cand am ciclu... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Bacteriile care declanşează cistita sunt: Escherichia Coli - în 85-95% din cazuri, Klebsiella - în 5% din cazuri, boala fiind declanşată, mai rar, de Proteus, Enterobacter sau Pseudomonas.
Diagnosticul de cistită este stabilit cu ajutorul examenului sumar de urină (recoltată din mijlocul jetului urinar, dimineaţa, la prima oră). În funcţie de rezultatul uroculturii, medicul va prescrie tratamentul cel mai potrivit. El se face cu ajutorul antibioticelor. Pot fi urmate două scheme de tratament: una de trei zile, în cazul femeilor tinere şi active sexual, sau una de şapte-zece zile, recomandată în cazul diabeticilor, persoanelor cu infecţii de tract urinar recurente, femeilor însărcinate, vârstnicilor, copiilor, bărbaţilor, persoanelor care prezintă simptome de mai mult de o săptămână. Pe tot parcursul tratamentului se vor evita consumul de ceai, alcool şi cafea, precum şi excesele sexuale. Se recomandă consumarea ceaiurilor diuretice. Nu trebuie să staţi cu picioarele în apă rece sau să mergeţi cu picioarele goale pe gresie. Simptomele cistitei sunt: disuria (disconfort la micţiune), poliuria (creşterea numărului de micţiuni zilnice), nicturia (urinări nocturne), enurezis nocturn (incontinenţă urinară nocturnă), dureri ale uretrei, lombare şi suprapubiene. De obicei, febra este absentă. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 13th May 2025 - 02:42 AM |
|