IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Rolul presei in societate, ce asteptari avem noi, consumatorii
Fanny
post Jan 7 2008, 12:41 PM
Post #1


Moderator Global
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 5,946
Joined: 17-January 07
From: Bucuresti
Member No.: 1,055



Rolul media este de informare, nu de educare. Sunt alte institutii precum scoala si familia (de asemenea, statul) care au rol predominant de educare si protejare a tinerilor pana in 18 ani.
Iar o publicatie pentru adolescenti care merge pe sloganul ,,fa sex astazi ca poate maine vine sfarsitul lumii sa ramai virgin/a" nu are trebui sa existe intr-o societate normala la cap.
Eu tind sa cred ca ceea ce se intampla cu tinerii descrisi de Morphy tine de un teribilism specific varstei. Parintii ar trebui sa fie mai liberi in gandire si in exprimare, cand copii abordeaza subiectul sex, la fel si scoala incluzand programe specifice. Nu zic ca profu de mate sau diriga sa le explice tinerilor cum e cu viata sexuala. Exista centre de planing familial, asociatii de voluntari care pot fi cooptate de scoli in proiecte de acest tip.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
walpurgik
post Jan 8 2008, 10:30 PM
Post #2





Musafir






Procesul mediatic are rol educativ in masura in care reprezinta latura de educatie informala care se exercita asupra individului. Informatiile sunt eterogene, neintentionate neaparat formativ, iar aptitudinea de a discerne si apropria ramane individului. Aici intra si educatia oferita de familie si ceea ce deprinde individul zilnic din interactiunea cu prietenii, discutiile ocazionale, cercul de prieteni, civilizatia urbana sau rurala, dupa cum e cazul. Nu poti spune ca scoala nu face educatie, institutiile acestea specializate in primul rand fac educatie formala, intentionata si sistematica in scopul dezvoltarii individului- ca reusesc sau nu, ramane de vazut la nivel de individ format deja. Educatia informala de care vorbeam inainte precede si depaseste ca durata, modalitati si continut pe cealalta, de aceea este reliefata. Aceasta integreaza un continut extrem de variat extras din valorile care ii sunt insuflate individului de activitatile si preocuparile lui, de mediul in care se dezvolta. Bineinteles, mai e educatia nonformala, de genul perfectionari, excursii, vizite. Afluxul mediatic fiind pregnant si fiind cel la care publicul comun are acces cel mai usor nu poate fi ignorat in toate valentele sale, scoala poate eventual sa incerce o corectare a informatiilor sau o ghidare a individului. Oricum, media ramane cea mai facila metoda de a influenta pe cei in formare, paradoxal, desi bombastica si plina de emfaza, cea mai credibila pentru multi.

This post has been edited by walpurgik: Jan 8 2008, 10:34 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 13th June 2024 - 01:47 PM