IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete mexicane
kalua
post Oct 20 2007, 09:59 PM
Post #1





Musafir






Fajitas cu piept de pui, fasole rosie si guacamole

500 g piept de pui taiat fasii
2 ardei grasi, unul rosu, unul galben, unul verde, toti taiati in fasii
2 cepe taiate pestisor
2 catei de usturoi pisati
2 lingurite mustar
1,5 lingurita rozmarin uscat
1 lingurita plante de Provence
5 linguri ulei de masline
1 conserva fasole rosie
200 g smantana
1 avocado
zeama de la 1/2 de lamaie (daca aveti, folositi limeta)
1 catel usturoi, pisat
5 rosii cocktail taiate mic
1 lingura coriandru verde tocat mic sau o priza de coriandru macinat
1/2 lingurita chimion in cruce macinat
sare si piper
1 pachet tortillas din faina alba (de-alea moi)
salata verde (icebreg se potriveste bine) taiata fasii subtiri
cascaval ras (Gouda de ex.)

Se caleste ceapa in uleiul de masline, se adauga fasiile de ardei. Se calesc pana cand ceapa s-a inmuiat, dar ardeiul nu. Se scot pe o farfurie si se tin undeva la cald. Fasolea din conserva se clateste si se incalzeste intr-o oala cu putina apa. In aceeasi tigaie unde s-au calit legumele se prajeste carnea la foc mare. La sfarsit se adauga legumele, se reduce focul, se adauga condimentele si plantele (rozmarinul, plantele de Provence, mustarul, sarea, chimionul in cruce si usturoiul).

Pentru guacamole se freaca avocado pana se face o pasta, se adauga rosiile taiate mic, usturoiul, 70-80 g smantana si coriandrul, sare, piper, zeama de lamaie. Restul de smantana se amesteca cu sare si piper si se pune intr-o alta tartacuta.

Daca aveti tortillas cumparate sau daca nu-s calde, le puneti intr-un prosop de bucatarie umed si le dati la cuptor, se scoate dupa nevoie cate una de-acolo. Prosopul de bucatarie umed ne ajuta sa nu se usuce tortillas.

Se pune pe masa tartacuta cu guacamole, cea cu smantana, una cu cascavalul ras, unua, mai mare, cu salata, una cu fasolea calda. Umplutura cu carne o aduceti cel mai bine in tigaie la masa, astfel incat sa se pastreze mai mult calda. Fiecare isi umple tortilla la masa.

Se umple tortillas ca o clatita cu de toate si se mananca cu mana. Nu puneti prea multa umplutura pentru ca nu veti mai putea rula fajita.

Cam asa trebuie rulata:
(IMG:http://www.spiceupyoursummer.co.uk/img/fajita_skewers.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Bia
post Jan 9 2008, 12:27 PM
Post #2


make-up artist
*******

Group: Administratori
Posts: 5,601
Joined: 11-December 06
From: Otopeni
Member No.: 819



Am gatit azi Chilli cu fasole alba, rosii si porumb. O bunatate de picanterie... (IMG:style_emoticons/default/rolleyes.gif)

2 linguri de ulei
1 ceapa mare, tocata fin
1 ardei gras rosu, curatat, tocat mare
1 morcov mic, decojit, tocat
1 tija de telina mica, tocata marunt
2 lingurite boia de ardei iute
2 linguri paprika dulce
2 lingurite oregano uscat, faramitat
1 conserva (800 g) pulpa de rosii cu sos
400 g fasole alba fiarta, scursa
400 g fasole neagra fiarta, scursa
1 lingura sos de soia
1 conserva porum (300 g)
2-3 catei de usturoi, curatati, zdrobiti

Intr-o tigaie mare teflonata se incinge uleiul la foc mediu spre puternic. Se pun ceapa, ardeiul gras, morcovul, telina si usturoiul. Se calesc pana se inmoaie. Se adauga boiaua, paprika si oregano. Se mai calesc 1-2 minute.
Se adauga rosiile, fasolea si sosul de soia. Se aduc la fierbere 10-15 minute adaugandu-se apa daca este necesar. Se adauga porumbul si se mai fierb 5-10 minute.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Retete mexicane   Oct 20 2007, 09:59 PM
walpurgik   Arata foarte bine, mie insa mi-e greata de guacamo...   Oct 21 2007, 02:25 AM
Cleo  

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 7th May 2025 - 09:12 PM