![]() |
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Mihai Eminescu (nascut la 15 ianuarie 1850, Botoşani sau Ipoteşti, d. 15 iunie 1889, Bucureşti). Poet, prozator şi jurnalist român, socotit de cititorii români şi de critica literară drept cel mai important scriitor romantic din literatura română, supranumit şi „luceafărul poeziei româneşti".
158 de ani de la nasterea poetului. Eveniment care trece aproape neobservat (exceptiile sint putine) sau chiar mistocarit de multe cotidiene prin condeiul a citiva neica-nimeni despre care nu isi va aduce aminte nimeni peste 150 de ani. Daramite sa le mai si traduca "operele" in peste 60 de limbi... Deci, sa il lasam sa moara si-n uitare pe Eminescu. Traiasca chiofteaua americaneasca si rom-engleza! Moarte limbii romane, viva presa facuta de catre semi-analfabeti! Aferim, moser! |
|
|
![]() |
fortelady |
![]()
|
Musafir ![]() |
pai voi faceti ce vreti (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) io am zis ca nu-mi place, si ca m-am saturat in general sa mi se indese pe gat, din gradinita pana am terminat liceul, clisee cu
"romanul eminovici" si cu "luceafarul" . Personal, mi s-a parut muuuult mai umana biografia scrisa de Maiorescu si mult mai interesanta proza decat poezia. Desi despre Eminescu ca prozator se vor scrie intotdeauna mai putine decat despre Eminescu ca poet. na, asta-i parerea mea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 07:17 PM |
|