![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Rissois - coltunasi prajiti cu umplutura de peste sau crabi, crevetireteta portugheza
Pentru aluat: 1/2 cana apa 1/2 cana lapte 1 1/2 cana cu varf (poate si mai mult, depinde de cum e macinata) faina 1 lingura unt Pentru prajit: 2 oua sare pesmet ulei Pentru umplutura: 250 g crabi, creveti fierti sau peste fiert 1 lingura unt 1 lingura faina 250 g lapte 1 ceapa mica, tocata marunt patrunjel verde tocat 1-2 galbenuse lamaie sare, piper, nucsoara Se pune intr-oala apa, sarea, laptele, untul la fiert, se adauga faina si se amesteca pana se desprinde aluatul de fundul olii. Pentru umplutura se caleste ceapa in unt, se presara faina pe deasupra, iar la sfarsit se toarna laptele in tigaie. Se reduce un pic sosul, pana se ingroasa ceva. Pestele se faramiteaza cu o furculita, crabii, crevetii se taie in bucati mici. Se adauga pestele in tigaie, galbenusele, patrunjelul, sarea, zeama de lamaie, piper, nucsoara. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Aluatul se intinde cu sucitorul (atentie! nu foarte subtire ca atunci se rupe), se taie cu un pahar sau o forma rotunda, se pune umplutura in mijloc, apoi se da forma de coltunas (de semiluna). Se dau prin ou batut, pesmet si se prajesc in ulei foarte fierbinte. Se servesc de obicei reci, ca finger food, dar se pot manca si calzi, de ex. cu garnitura de orez si salata. (IMG:http://images2.excentric.pt/picasso/89/82/0008289.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:23 PM |
|