![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Retete de paste pentru sezonul rece:
Tagliatelle cu carne de vita in sos de radicchio si nuci 50 g hribi uscati 400 g tagliatelle sa, piper 60 g miez de nuca taiate in bucati mici (nu macinate!) cate un pumn de busuioc si salvie taiate in fasii subtiri 200 ml smantana 2 catei usturoi tocati marunt 2 cepe esalota tocate marunt 1 lingura ulei 200 g muschiulet de vita taiat in fasii 2 linguri unt 150 g radicchio taiat in fasii 50 g parmezan (proaspat ras, daca e posibil) Se inmoaie ciupercile uscate in apa calda cam 10 minute. Intre timp se fierb pastele al dente. Se amesteca nucile cu busuiocul, salvia, smantana, sare, piper. Se scurg ciupercile si se opreste 1/8l din apa in care au fost inmuiate. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie, se prajeste carnea in el, se scoate, se sareaza, pipereaza. In aceeasi tigaie se pune untul, se adauga ceapa si usturoiul, apoi amestecul cu smantana, ciupercile, apa de la ciuperci. Se lasa sa traga un clocot, apoi se adauga carnea si se mai lasa pe foc 4 minute. Se potriveste de gust cu sare si piper. Se amesteca cu pastele, radicchio si parmezan si se serveste imediat. Pappardelle cu piept de rata si sos de alune de pamant cu chili paste cu tenta asiatica 400 g pappardelle sare 1 ceapa rosie tocata marunt 2 catei usturoi tocati marunt 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat marunt 1 dovlecel 400 g piept de rata 3 linguri ulei de masline 400 ml supa 80 g crema de alune de pamant 1-2 limete (sau 1 lamaie) zahar brun coriandru verde (se poate inlocui cu patrunjel verde, dar se pierde ceva din asiaticul mancarii atunci) Se fierb pastele al dente. Dovlecelul se taie de-a lungul (se injumatateste), i se scot cu o lingura semintele, apoi se taie in feliute. Carnea se curata de piele si se taie in fasii. Se infierbanta 2 linguri de ulei intr-o tigaie si se prajeste carnea, apoi se scoate pe-o farfurie si se tine la cald. In aceeasi tigaie se pune restul de ulei si se caleste ceapa, ardeiul iute si usturoiul. Se adauga dovlecelul si dupa 2-3 minute se scoate totul din tigaie (cel mai bine se pune totul in farfuria in care e carnea). In tigaie se pune supa, crema de alune si sucul de la o limeta. Se amesteca tot timpul pana cand crema de alune s-a dizolvat. Se adauga carnea cu legumele, se potriveste de gust cu sare, zahar brun si suc de limeta. Se amesteca cu pastele si se presara cu frunze de coriandru. Macaroane cu sos de roquefort si pere 400 g carne de vitel taiata in cuburi mai mici (2x2 cm) 2 cepe rosii tocate marunt 3 catei usturoi tocati marunt 3 linguri ulei de masline sare, piper fond de vitel (supa concentrata de vitel) 400 g macaroane 500 g pere cu coaja mai rosiatica 2 lingurite suc de lamaie 50 ml vin alb 200 g roquefort 3 linguri frunze de cimbrisor Se infierbanta 2 linguri de ulei si se prajeste carnea in el. Carnea se scoate, se sareaza, pipereaza. In aceeasi tigaie se pune restul de ulei, se infierbanta si-n el se caleste ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, fondul, se acopera cu un capac si se lasa la fiert o ora, la foc mic. Intre timp se fierb macaroanele, perele se taie in patru (de-a lungul), se curata de cotor, se taie in felii subtiri (tot de-a lungul) si se stropesc cu suc de lamaie. Cand carnea e gata se adauga branza, vinul, cimbrisorul si se amesteca pana roquefortul se topeste. Se lasa sosul cam 5 minute la foc mic. Dupa 2 minute se adauga perele. Se amesteca cu macaroanele, gata. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 17th June 2025 - 03:30 AM |
|