| kalua |
Jan 23 2006, 12:05 AM
Post
#1
|
|
Musafir |
Hai sa vorbim aici ce si cum pregatim cand suntem gazde :pistolar:
Nu numai retete, ci si idei de decorat masa sau camera unde sarbatorim. Incep cu o reteta pe care o fac de obicei in cadrul unui meniu cu tapas: Creveti mauri 800 g creveti (congelati) curatati 1 ardei iute rosu mic 1 capatana usturoi 1 portocala netratata chimic 3 ramurele cimbru proaspat 100 ml ulei de masline 2 foi de dafin sare, piper, boia de ardei - dulce si iute 1 varf cutit de chimion in cruce (cumin) Dimineata se decongeleaza crevetii (daca mai au intenstinul in ei, se scoate), se spala si se sterg. Ardeiul iute se toaca marunt (fara seminte), usturoiul la fel. Portocala se spala cu apa fierbinte, i se rade coaja, apoi se stoarce. Cimbrul se spala, scutura de apa si se culeg frunzulitele. Se prajesc crevetii, se adauga in tigaie usturoiul, ardeiul iute si foile de dafin. Se stinge cu sucul de portocala, se ia de pe foc. Se potriveste de gust cu celelalte ingrediente si se lasa intr-un recipient acoperit la rece pana vin musafirii. |
|
|
|
![]() |
| kalua |
Jan 23 2006, 09:05 PM
Post
#2
|
|
Musafir |
h, zau ca nu pot sa-ti spun daca rupi gura targului cu crevetii, ar trebui sa faci cativa asa inainte si sa gusti inainte. Noua ne plac tare si am avut si succes la musafiri cu ei.
Sau mai poti face camembert si feta in bacon (stii tu ;) ), la astea trebuie de avut o paine f proaspata si buna. Si se pot pregati inainte, le bagi numai in cuptor cand le vine vremea. Dar stii ceva? Tu si asa faci atatea, cand sunt prea multe, zau ca nu mai sunt asa de apreciate toate. Acum despre "tapas": finger food de provenienta spaniola. "Tapa" inseamna capac si probabil ca era vorba despre "capacul" de paine sau salam pe care il primeau oamenii peste paharul cu vin la bodega in Anadaluzia. Exemple: masline, sunca, carnati, peste uscat, fasole proaspata, o bucata de leguma (dovlecel, de ex.), unsa cu niscvai ulei de masline, pusa pe gratar, apoi invelita intr-o feliuta de sunca, ciuperci prajite, ardei, vinete sau felii de ceapa coapta, branzeturi si tot asa. |
|
|
|
kalua Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 12:05 AM
honeybee Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 12:42 AM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 10:38 AM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 06:00 PM
honeybee Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 23 2006, 09:38 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 03:10 AM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 06:33 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 06:58 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 08:02 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 09:11 PM
sorin Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 24 2006, 10:36 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 26 2006, 11:24 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 28 2006, 02:28 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 30 2006, 08:14 PM
h_2004 Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Jan 31 2006, 07:21 PM
kalua Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive Feb 4 2006, 12:50 PM
Diana Rata cu sos de portocale - 4 persoane
1 rata de ca... Jan 5 2010, 01:52 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 14th December 2025 - 03:11 AM |
|
|