IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Cum ne alintam musafirii - mese festive
kalua
post Jan 23 2006, 12:05 AM
Post #1





Musafir






Hai sa vorbim aici ce si cum pregatim cand suntem gazde  :pistolar:
Nu numai retete, ci si idei de decorat masa sau camera unde sarbatorim.

Incep cu o reteta pe care o fac de obicei in cadrul unui meniu cu tapas:

Creveti mauri

800 g creveti (congelati) curatati
1 ardei iute rosu mic
1 capatana usturoi
1 portocala netratata chimic
3 ramurele cimbru proaspat
100 ml ulei de masline
2 foi de dafin
sare, piper, boia de ardei - dulce si iute
1 varf cutit de chimion in cruce (cumin)

Dimineata se decongeleaza crevetii (daca mai au intenstinul in ei, se scoate), se spala si se sterg.
Ardeiul iute se toaca marunt (fara seminte), usturoiul la fel. Portocala se spala cu apa fierbinte, i se rade coaja, apoi se stoarce. Cimbrul se spala, scutura de apa si se culeg frunzulitele. Se prajesc crevetii, se adauga in tigaie usturoiul, ardeiul iute si foile de dafin. Se stinge cu sucul de portocala, se ia de pe foc. Se potriveste de gust cu celelalte ingrediente si se lasa intr-un recipient acoperit la rece pana vin musafirii.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
Cleo
post Jan 24 2006, 03:10 AM
Post #2


moderator
*******

Group: V.I.P.
Posts: 6,061
Joined: 8-December 05
From: Montreal
Member No.: 34



O sa incerc neaparat reteta pt ca prea sunt pe toate drumurile creveti si alte fructe de mare si eu le ocolesc cu constinciozitate de fiecare data. Oricum iti dau dreptate si cred ca trebuie sa ma invat sa gatesc cu masura mica .... dar am 16 invitati ( dintre care 5 copii).

Iar feta in bacon am sa o fac neaparat doar ca tre sa gasesc un week-end mai linistit ca sa savuram cum trebuie si in tihna .... ca-n ultima vreme totul e pe fuga  :'(

Deci eu sambata pun pe masa bufet rece:

- telemea, masline, rosii
- copanele pane
- drob de ficat de pui in forma de chec
- rulada de ciuperci (am vazut undeva o reteta, coca era ca la eclere dar intinsa foaie - nu stiu daca sa ma incumet)
- salata de vinete, de icre si branza proaspata frecata cu samantana si marar
- cred ca o sa fac si niste sandviciuri micute din bagheta proaspata: cu pateu, salam si ardei rosu
- ma gandeam si la oua umplute dar cred ca iar o iau razna  :-X

apoi

- ciorba de burta

apoi

- Dobos tort
- Tiramisu
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
kalua   Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 12:05 AM
honeybee   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 12:42 AM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 10:38 AM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 06:00 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 09:05 PM
honeybee   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 23 2006, 09:38 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 03:10 AM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 06:33 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 06:58 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 08:02 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 09:11 PM
sorin   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 24 2006, 10:36 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 26 2006, 11:24 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 28 2006, 02:28 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 30 2006, 08:14 PM
h_2004   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Jan 31 2006, 07:21 PM
kalua   Re: Cum ne alintam musafirii - mese festive   Feb 4 2006, 12:50 PM
Diana   Rata cu sos de portocale - 4 persoane 1 rat...   Jan 5 2010, 01:52 PM


Reply to this topicStart new topic
4 User(s) are reading this topic (4 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 8th May 2025 - 04:07 AM