![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 ![]() |
Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura. pupici |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit de lamaie
dupa Lea Linster Atentie: preparatul confitului de lamaie dureaza trei luni! Confit de lamaie 6 lamai bio (netratate chimic) 500 g sare marina grunjoasa 75 g zahar Se amesteca zaharul cu sarea. Lamaile se spala si se taie in cruce sus si jos, taietura sa fie adanca cam de 2 cm. Se pune intr-un borcan care se inchide ermetic cam 5 cm din amestecul de sare cu zahar, apoi doua lamai, iar sare cu zahar, iar doua lamai si tot asa. Se inchide borcanul si se pune in frigider. Dupa o saptamana se intoarce borcanul cu fundu-n sus. Dupa saptamana a doua se deschide borcanul si se schimba amestecul de zahar cu sare cu unul proaspat. Iar se da la frigider, etc. Amestecul de sare cu zahar se schimba in total de 3-4 ori pana cand lamaile sunt gata. Lamaile astfel confiate tin mult, chiar un an (se pastreaza in ultimul amestec de sare cu zahar). Cand vrem sa condimentam ceva cu o lamaie dintr-asta, scoatem lamaia din borcan, o spalam, stergem, apoi se taie coaja galbena in fasii, dupa aceea se toaca foarte fin. Se potriveste la carne de pasare si la peste. Pui cu lamaie Se face cate un piept de pasare fara piele de persoana. Pentru doua persoane se foloseste coaja de la o jumatate de lamaie din confit. La fel de mic (brunoise) se taie si doua rosii uscate (sa fie moi si dulci) si partea verde de la un praz. O esalota se taie in doua, doi catei de usturoi se curata si se lasa intregi. Intr-o olita se pun doua linguri de sirop de artar, se incalzeste, apoi se rade in el coaja unei limete proaspete. Se taie apoi limeta in doua si se stoarce in oala. Carnea se sareaza, pipereaza, se mai poate freca si cu niste piment d'Espelette. Intr-o tigaie, caserola sau ceaun (trebuie sa fie ceva care merge bagat in cuptor) se infierbanta o lingura de unt si se prajeste carnea. Cand carnea incepe sa prinda culoare se adauga esalota si usturoiul si se prajeste in continuare pana cand carnea e aurie-maronie. Se scurge grasimea din tigaie, se varsa sucul de limeta cu siropul de artar si tot ce-i taiat brunoise peste carne. Carnea se aseaza peste esalota si usturoi si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 10 minute, timp in care se intoarce de cateva ori. Legumele taiate brunoise se pot pune si la sfarsit peste carne, dupa ce a fost scoasa din cuptor, depinde de gustul fiecaruia. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 6th May 2025 - 11:32 PM |
|