Feb 24 2006, 01:12 PM
Post
#1
|
|
|
Oli, Popeye's babe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 4,290 Joined: 7-February 06 From: Bucuresti Member No.: 194 |
Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura. pupici |
|
|
|
![]() |
| kalua |
Feb 24 2008, 01:48 PM
Post
#2
|
|
Musafir |
Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit de lamaie
dupa Lea Linster Atentie: preparatul confitului de lamaie dureaza trei luni! Confit de lamaie 6 lamai bio (netratate chimic) 500 g sare marina grunjoasa 75 g zahar Se amesteca zaharul cu sarea. Lamaile se spala si se taie in cruce sus si jos, taietura sa fie adanca cam de 2 cm. Se pune intr-un borcan care se inchide ermetic cam 5 cm din amestecul de sare cu zahar, apoi doua lamai, iar sare cu zahar, iar doua lamai si tot asa. Se inchide borcanul si se pune in frigider. Dupa o saptamana se intoarce borcanul cu fundu-n sus. Dupa saptamana a doua se deschide borcanul si se schimba amestecul de zahar cu sare cu unul proaspat. Iar se da la frigider, etc. Amestecul de sare cu zahar se schimba in total de 3-4 ori pana cand lamaile sunt gata. Lamaile astfel confiate tin mult, chiar un an (se pastreaza in ultimul amestec de sare cu zahar). Cand vrem sa condimentam ceva cu o lamaie dintr-asta, scoatem lamaia din borcan, o spalam, stergem, apoi se taie coaja galbena in fasii, dupa aceea se toaca foarte fin. Se potriveste la carne de pasare si la peste. Pui cu lamaie Se face cate un piept de pasare fara piele de persoana. Pentru doua persoane se foloseste coaja de la o jumatate de lamaie din confit. La fel de mic (brunoise) se taie si doua rosii uscate (sa fie moi si dulci) si partea verde de la un praz. O esalota se taie in doua, doi catei de usturoi se curata si se lasa intregi. Intr-o olita se pun doua linguri de sirop de artar, se incalzeste, apoi se rade in el coaja unei limete proaspete. Se taie apoi limeta in doua si se stoarce in oala. Carnea se sareaza, pipereaza, se mai poate freca si cu niste piment d'Espelette. Intr-o tigaie, caserola sau ceaun (trebuie sa fie ceva care merge bagat in cuptor) se infierbanta o lingura de unt si se prajeste carnea. Cand carnea incepe sa prinda culoare se adauga esalota si usturoiul si se prajeste in continuare pana cand carnea e aurie-maronie. Se scurge grasimea din tigaie, se varsa sucul de limeta cu siropul de artar si tot ce-i taiat brunoise peste carne. Carnea se aseaza peste esalota si usturoi si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 10 minute, timp in care se intoarce de cateva ori. Legumele taiate brunoise se pot pune si la sfarsit peste carne, dupa ce a fost scoasa din cuptor, depinde de gustul fiecaruia. |
|
|
|
ala80 Fripturi, frigarui, carnuri in general Feb 24 2006, 01:12 PM
h_2004 wow ce-i pustiul asta aici? :(
iote ce am eu pe... Mar 18 2006, 05:52 PM
Leea Am prajit o pulpa de curcan (superioara) in cuptor... Jun 13 2006, 11:32 AM
Marbella Astazi am facut o rulada la cuptor din carne de p... Jun 15 2006, 07:26 PM
Marbella Poti pune ce carne vrei bubulina, numai ca daca fo... Jun 16 2006, 11:02 AM
kalua De la h_2004 Mar 26 2006, 01:21 PM
mancare gre... Sep 11 2007, 07:10 PM
Cleo Varza a la Cluj
Tot cu varza acra se face, ideal ... Sep 12 2007, 12:52 AM
walpurgik Cracanatul meu de pui meu la rotisor: :D Sep 23 2007, 08:35 PM
kalua Moooaaah, ce pofta mi-ai facut! Arata excelent... Sep 23 2007, 08:49 PM
irinica Asa ziceam si eu ca e stans cam ghem. Unde l-ai ro... Sep 23 2007, 08:52 PM
walpurgik Aveti dreptate, m-am grabit sa-l fac cracanat. :D
... Sep 23 2007, 09:02 PM
Cleo walpu apetisant si plouator(?) in gura puiucu :est... Sep 24 2007, 01:04 AM
kalua Roastbeef facut la temperatura redusa (TR)
... Nov 12 2007, 11:05 PM
irinica Kalua, ce bunatate!!
Multumesc!... Nov 13 2007, 01:09 AM
Fides Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picant... Feb 9 2010, 04:33 AM
Diana CARNE LA GRATAR
Nu e român care, dacă ... Jun 10 2010, 02:38 AM
Diana MIEL LA TAVĂ dupa Radu
• 1 tav... Jul 2 2010, 12:25 PM
Diana MĂDUVIOARE, MOMITE ŞI ALTE ALEA DE VI... Jul 6 2010, 02:07 AM
Diana Porc cu lamiie in stil grecesc (hirino lemonato... Sep 26 2010, 11:32 PM
OaNa` Mamaaa, ce bine arata!!! :indragostit... Sep 26 2010, 11:33 PM
Diana E link catre reteta in site, Oana, daca te tenteaz... Sep 26 2010, 11:35 PM
OaNa` Diana, tot ce gatesti ma tenteaza! :lol:
:... Sep 26 2010, 11:38 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 2nd December 2025 - 01:17 AM |
|
|