IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Fripturi, frigarui, carnuri in general, pentru carnivori
Ala80
post Feb 24 2006, 01:12 PM
Post #1


Oli, Popeye's babe
*******

Group: Membru de Onoare
Posts: 4,290
Joined: 7-February 06
From: Bucuresti
Member No.: 194



Eu fac sambata frigarui a la jamie oliver.
Tai pieptul de pui in fasii pe care le las 1-2 ore in ulei de masline, coaja de lamaie si rozmarin. Apoi le infig pe bete (el folosea bete de rozmarin) si le infasor in bacon. Le pun pe gril si gata. Printre bucatelele de pui infig si cateva legume, ce am prin frigider. Garnitura pt el cartofi prajiti, pt mine...inca nu stiu, poate ceva acritura.

pupici
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Feb 24 2008, 01:48 PM
Post #2





Musafir






Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit de lamaie
dupa Lea Linster

Atentie: preparatul confitului de lamaie dureaza trei luni!

Confit de lamaie
6 lamai bio (netratate chimic)
500 g sare marina grunjoasa
75 g zahar
Se amesteca zaharul cu sarea. Lamaile se spala si se taie in cruce sus si jos, taietura sa fie adanca cam de 2 cm. Se pune intr-un borcan care se inchide ermetic cam 5 cm din amestecul de sare cu zahar, apoi doua lamai, iar sare cu zahar, iar doua lamai si tot asa. Se inchide borcanul si se pune in frigider. Dupa o saptamana se intoarce borcanul cu fundu-n sus. Dupa saptamana a doua se deschide borcanul si se schimba amestecul de zahar cu sare cu unul proaspat. Iar se da la frigider, etc. Amestecul de sare cu zahar se schimba in total de 3-4 ori pana cand lamaile sunt gata. Lamaile astfel confiate tin mult, chiar un an (se pastreaza in ultimul amestec de sare cu zahar). Cand vrem sa condimentam ceva cu o lamaie dintr-asta, scoatem lamaia din borcan, o spalam, stergem, apoi se taie coaja galbena in fasii, dupa aceea se toaca foarte fin. Se potriveste la carne de pasare si la peste.

Pui cu lamaie
Se face cate un piept de pasare fara piele de persoana. Pentru doua persoane se foloseste coaja de la o jumatate de lamaie din confit. La fel de mic (brunoise) se taie si doua rosii uscate (sa fie moi si dulci) si partea verde de la un praz. O esalota se taie in doua, doi catei de usturoi se curata si se lasa intregi. Intr-o olita se pun doua linguri de sirop de artar, se incalzeste, apoi se rade in el coaja unei limete proaspete. Se taie apoi limeta in doua si se stoarce in oala. Carnea se sareaza, pipereaza, se mai poate freca si cu niste piment d'Espelette. Intr-o tigaie, caserola sau ceaun (trebuie sa fie ceva care merge bagat in cuptor) se infierbanta o lingura de unt si se prajeste carnea. Cand carnea incepe sa prinda culoare se adauga esalota si usturoiul si se prajeste in continuare pana cand carnea e aurie-maronie. Se scurge grasimea din tigaie, se varsa sucul de limeta cu siropul de artar si tot ce-i taiat brunoise peste carne. Carnea se aseaza peste esalota si usturoi si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 10 minute, timp in care se intoarce de cateva ori.
Legumele taiate brunoise se pot pune si la sfarsit peste carne, dupa ce a fost scoasa din cuptor, depinde de gustul fiecaruia.


Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
ala80   Fripturi, frigarui, carnuri in general   Feb 24 2006, 01:12 PM
h_2004   wow ce-i pustiul asta aici? :( iote ce am eu pe...   Mar 18 2006, 05:52 PM
Leea   Am prajit o pulpa de curcan (superioara) in cuptor...   Jun 13 2006, 11:32 AM
Marbella   Astazi am facut o rulada la cuptor din carne de p...   Jun 15 2006, 07:26 PM
Marbella   Poti pune ce carne vrei bubulina, numai ca daca fo...   Jun 16 2006, 11:02 AM
kalua   De la h_2004 Mar 26 2006, 01:21 PM mancare gre...   Sep 11 2007, 07:10 PM
Cleo   Varza a la Cluj Tot cu varza acra se face, ideal ...   Sep 12 2007, 12:52 AM
walpurgik   Cracanatul meu de pui meu la rotisor: :D   Sep 23 2007, 08:35 PM
kalua   Moooaaah, ce pofta mi-ai facut! Arata excelent...   Sep 23 2007, 08:49 PM
irinica   Asa ziceam si eu ca e stans cam ghem. Unde l-ai ro...   Sep 23 2007, 08:52 PM
walpurgik   Aveti dreptate, m-am grabit sa-l fac cracanat. :D ...   Sep 23 2007, 09:02 PM
Cleo   walpu apetisant si plouator(?) in gura puiucu :est...   Sep 24 2007, 01:04 AM
kalua   Roastbeef facut la temperatura redusa (TR) ...   Nov 12 2007, 11:05 PM
irinica   Kalua, ce bunatate!! Multumesc!...   Nov 13 2007, 01:09 AM
kalua   Piept de pui cu lamaie - de fapt cu confit ...   Feb 24 2008, 01:48 PM
Fides   Friptura frageda din pulpa de porc dulce-picant...   Feb 9 2010, 04:33 AM
Diana   CARNE LA GRATAR Nu e român care, dacă ...   Jun 10 2010, 02:38 AM
Diana   MIEL LA TAVĂ dupa Radu • 1 tav...   Jul 2 2010, 12:25 PM
Diana   MĂDUVIOARE, MOMITE ŞI ALTE ALEA DE VI...   Jul 6 2010, 02:07 AM
Diana   Porc cu lamiie in stil grecesc (hirino lemonato...   Sep 26 2010, 11:32 PM
OaNa`   Mamaaa, ce bine arata!!!  :indragostit...   Sep 26 2010, 11:33 PM
Diana   E link catre reteta in site, Oana, daca te tenteaz...   Sep 26 2010, 11:35 PM
OaNa`   Diana, tot ce gatesti ma tenteaza!  :lol: :...   Sep 26 2010, 11:38 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 6th May 2025 - 11:32 PM