![]() |
![]() |
capsunica23 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
BUSUIOCUL
*preparate din carne si branza, a ciorbelor de legume sau carne,fasole boabe,varza *peste prajit, salate de rosii si salata verde. Frunzele de busuioc se taie fasii si se coc impreuna cu fripturile din carne de pasare, mai ales de pui.. CIMBRUL *contine fier si scade presiunea arteriala *salate de rosii,fasole si castraveti. *ciorbe de pastai, si a tocanitelor MAGHIRANUL *ciorbe de cartofi, perisoare , iahnie de fasole * preparate din carne de gasca, rata, iepure, ficat, branzeturi *mancaruri din peste. *auta la digestia rapida TARHONUL *friptura de porc si ciorba de fasole CORIANDRU *fripturi asiatice, din carne de pasare si vita *stimuleaza apetitul si faciliteaza digestia OREGANO *mancarurile din carne de miel, purcel sau peste *stimuleaza activitatea biliara. Telina *buna pentru barbati ROZMARIN *contine tauini si uleiuri eterice cu efect afrodisiac *pentru carne de miel SALVIA *excelenta pentru peste, dar mai ales miel si porc DAFIN *stimuleaza apetitul *se utilizeaza cu moderatie pt ca mancarurile sa nu fie amare La orez dc pui putina scortisoara e super bun... |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Sare cu otet balsamico
pe rosii, steakuri, urda, oua fierte tari, mozzarella, pe paste (aici in combinatie cu ulei de masline) 5o g balsamico se reduce la foc mic pana la 3 linguri (la sfarsit trebuie sa aiba consistenta unui sirop). 3 linguri de sare marina grunjoasa se imprastie pe-o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt. Otetul se lasa un pic la racit, apoi se toarna peste sare (sarea n-are voie sa se topeasca) si se da la cuptorul preincalzit (140°C) 30 minute. Se mai invarte din cand in cand cu o furculita. Sarea n-are voie sa se arda. Cand e gata se deschide usa cuptorului si se lasa la racit/uscat acolo. Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic. edit: buna sarea asta si cand avti musafiri, vor face niste ochi maaaari de tot (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 2nd May 2025 - 04:17 AM |
|