IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Mirodeniile si ierburile, In ce bunatati isi au locul?
capsunica23
post Dec 9 2005, 07:32 PM
Post #1





Musafir






BUSUIOCUL
*preparate din carne si branza, a ciorbelor de legume sau carne,fasole boabe,varza
*peste prajit, salate de rosii si salata verde.
Frunzele de busuioc se taie fasii si se coc impreuna cu fripturile din carne de pasare, mai ales de pui..

CIMBRUL
*contine fier si scade presiunea arteriala
*salate de rosii,fasole si castraveti.
*ciorbe de pastai, si a tocanitelor

MAGHIRANUL
*ciorbe de cartofi, perisoare , iahnie de fasole
* preparate din carne de gasca, rata, iepure, ficat, branzeturi
*mancaruri din peste.
*auta la digestia rapida

TARHONUL
*friptura de porc  si ciorba de fasole

CORIANDRU
*fripturi asiatice, din carne de pasare si vita
*stimuleaza apetitul si faciliteaza digestia

OREGANO
*mancarurile din carne de miel, purcel sau peste
*stimuleaza activitatea biliara.

Telina
*buna pentru barbati


ROZMARIN
*contine tauini si uleiuri eterice cu efect afrodisiac
*pentru carne de miel

SALVIA
*excelenta pentru peste, dar mai ales miel si porc

DAFIN
*stimuleaza apetitul
*se utilizeaza cu moderatie pt ca mancarurile sa nu fie amare

La orez dc pui putina scortisoara e super bun...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Feb 24 2008, 02:18 PM
Post #2





Musafir






Sare cu otet balsamico
pe rosii, steakuri, urda, oua fierte tari, mozzarella, pe paste (aici in combinatie cu ulei de masline)

5o g balsamico se reduce la foc mic pana la 3 linguri (la sfarsit trebuie sa aiba consistenta unui sirop). 3 linguri de sare marina grunjoasa se imprastie pe-o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt. Otetul se lasa un pic la racit, apoi se toarna peste sare (sarea n-are voie sa se topeasca) si se da la cuptorul preincalzit (140°C) 30 minute. Se mai invarte din cand in cand cu o furculita. Sarea n-are voie sa se arda. Cand e gata se deschide usa cuptorului si se lasa la racit/uscat acolo. Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.

edit: buna sarea asta si cand avti musafiri, vor face niste ochi maaaari de tot (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 2nd May 2025 - 04:17 AM