![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Nu stiu daca este bine ca pun reteta mea aici, dar la risc...
Dovlecei cu ton la cuptor 3 dovlecei tineri, 2 conserve de ton (bucati), 2 rosii, 1 ceapa, 1 catel usturoi, 150g branza de oaie, 1 lingura ulei de masline Dovleceii se spala bine si se taie in jumatati pe lung. Nu se curata de coaja! Se scobesc de miez cu o lingurita (eu am pus miezul intr-o punguta la congelator pentru o viitoare ciorbita de zarzavat) si se aseaza intr-o tava stropita cu ulei sau captusita cu hartie de copt (am ales a doua varianta). Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul de masline. Rosiile se curata de pielita , se taie marunt si se adauga peste ceapa si usturoi. Se lasa pe foc mic pana da un clocot.Tonul se scurge bine de zeama din conserva si se pune si el in oala. (IMG:http://farm3.static.flickr.com/2215/2293864233_d86ecf3a9c_m.jpg) Lasam pe foc potrivit 10 minute,amestecand din cand in cand. Cu un minut inainte de a lua compozitia de pe foc, adaugam jumatate din branza de oaie(data pe razatoarea cu ochiuri mari) si amestecam bine. Se umplu apoi dovleceii cu aceasta compozitie si se presara deasupra restul de branza de oaie. Tava se introduce in cuptorul infierbantat inainte si se lasa 30/45 minute(in functie de cuptor) la foc moderat. Pofta buna! (IMG:http://farm3.static.flickr.com/2205/2294654756_c387fd0b1a_m.jpg) Este o mancare foarte buna si foarte usor de facut. Tine de foame si nici nu cade greu la stomac. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 05:33 PM |
|