IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Retete excelente si testate de pizza, Cum se face pizza acasa. Cele mai bune retete de pizza
Diana.
post Jul 28 2007, 12:17 AM
Post #1


Fondator eLady.ro
*******

Group: Administrator
Posts: 33,779
Joined: 7-December 05
Member No.: 5



Aluat de pizza
pentru 4 pizze rotunde
dupa Jamie Oliver

400 g faina alba tip 550
100 g gris fin
sare
1 plic drojdie uscata (7 g)
1/2 lingura zahar (brun daca aveti la indemana)
ca. 325 ml apa
Masura de apa la aluaturile cu drojdie nu se poate determina exact, depinde si de cat de umeda e atmosfera, cat de fin e macinata faina.

Se amesteca faina cu grisul si cu sarea, se face o gramajoara, in mijlocul ei o adancitura. Separat se face maiaua din drojdie, zahar si niste apa calduta (se amesteca pana s-a dizolvat drojdia si zaharul, apoi se lasa putin sa se linisteasca). Se pune maiaua in adancitura si se incepe cu framantatul. Se framanta pana cand aluatul este elastic, moale si intins. Daca framantati cu mainile, bagati-le inainte de-a incepe actiunea in faina.
Puneti aluatul intr-un bol, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l la un loc caldut la crescut. Il puteti pune si in cuptor, la ca. 50°C, in cazul asta nu mai puneti folie pe bol.
Dupa ce a crescut se imparte in 4 si se coace in cuptorul preincalzit la cel putin 250°C, pe sina de jos.

2) pizza fara blat de la Monicutza
se bat 4 oua pana se fac spuma, se adauga 4 linguri de faina, 4 linguri de ulei si se amesteca pana se omogenizeza dupa care se pun dupa gust: sunca, cabanos, ciuperci, masline, cascaval ras sau mozarela, 2 linguri de ketchup; se amesteca totul si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina; pentru decor se pot pune deasupra fasii de ardei gras,masline etc; se baga la cuptor si in aprox. 30 min e gata. reteta asta am luat-o de pe net unde am gasit si o poza (chiar asa a aratat si a mea, nu e mare smecherie):
(IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e229/MonicutzaB/pizza.jpg)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
 
Start new topic
Replies
kalua
post Mar 9 2008, 12:13 PM
Post #2





Musafir






Diferite umpluturi pentru pizza
cantitati pentru 2 pizze

Cu mozzarella si salvie

250 g mozzarella (daca se poate de bivolita) taiata in felii
100 g parmezan ras mare
10-15 frunze proaspete de salvie
piper macinat mai mare

Aluatul nu se unge cu sos de rosii, ci se pune mozarella bine stoarsa pe el, apoi parmezanul. Frunzele de salvie se spala si se usuca, se rup in bucati daca-s mari. La urma se pipereaza si se da la cuptor

Cu creveti si nuci

1 lamaie netratata chimic
piper
8-12 creveti curatati
5-7 linguri ulei de masline
2-4 linguri nuci tocate mai mare din cutit
150-200g frunze de salata (diverse salate)
1 lingura mustar
1 lingura miere sau sirop de artar

Se spala lamaia cu apa fierbinte, se usuca si i se rade fin coaja. I se stoarce sucul. Se amesteca o lingura de coaja de lamaie cu sare si piper. Crevetii spalati si uscati se dau prin amestecul de lamaie-sare-piper, apoi se prajesc in 2 linguri de ulei. Frunzele de salata se spala, se rup in bucati mai mici, se storc. Din 1-2 linguri suc de lamaie, mustar, miere, sare, piper si restul de ulei se face o vinegreta, se toarna peste salata. Se coace aluatul de pizza si cum s-a scos din cuptor se pun crevetii, salata si nucile peste el si se serveste imediat.



Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 

Lo-Fi Version Time is now: 3rd May 2025 - 11:18 AM