![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Aluat de pizza
pentru 4 pizze rotunde dupa Jamie Oliver 400 g faina alba tip 550 100 g gris fin sare 1 plic drojdie uscata (7 g) 1/2 lingura zahar (brun daca aveti la indemana) ca. 325 ml apa Masura de apa la aluaturile cu drojdie nu se poate determina exact, depinde si de cat de umeda e atmosfera, cat de fin e macinata faina. Se amesteca faina cu grisul si cu sarea, se face o gramajoara, in mijlocul ei o adancitura. Separat se face maiaua din drojdie, zahar si niste apa calduta (se amesteca pana s-a dizolvat drojdia si zaharul, apoi se lasa putin sa se linisteasca). Se pune maiaua in adancitura si se incepe cu framantatul. Se framanta pana cand aluatul este elastic, moale si intins. Daca framantati cu mainile, bagati-le inainte de-a incepe actiunea in faina. Puneti aluatul intr-un bol, acoperiti-l cu folie de plastic si lasati-l la un loc caldut la crescut. Il puteti pune si in cuptor, la ca. 50°C, in cazul asta nu mai puneti folie pe bol. Dupa ce a crescut se imparte in 4 si se coace in cuptorul preincalzit la cel putin 250°C, pe sina de jos. 2) pizza fara blat de la Monicutza se bat 4 oua pana se fac spuma, se adauga 4 linguri de faina, 4 linguri de ulei si se amesteca pana se omogenizeza dupa care se pun dupa gust: sunca, cabanos, ciuperci, masline, cascaval ras sau mozarela, 2 linguri de ketchup; se amesteca totul si se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina; pentru decor se pot pune deasupra fasii de ardei gras,masline etc; se baga la cuptor si in aprox. 30 min e gata. reteta asta am luat-o de pe net unde am gasit si o poza (chiar asa a aratat si a mea, nu e mare smecherie): (IMG:http://i40.photobucket.com/albums/e229/MonicutzaB/pizza.jpg) |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Diferite umpluturi pentru pizza
cantitati pentru 2 pizze Cu mozzarella si salvie 250 g mozzarella (daca se poate de bivolita) taiata in felii 100 g parmezan ras mare 10-15 frunze proaspete de salvie piper macinat mai mare Aluatul nu se unge cu sos de rosii, ci se pune mozarella bine stoarsa pe el, apoi parmezanul. Frunzele de salvie se spala si se usuca, se rup in bucati daca-s mari. La urma se pipereaza si se da la cuptor Cu creveti si nuci 1 lamaie netratata chimic piper 8-12 creveti curatati 5-7 linguri ulei de masline 2-4 linguri nuci tocate mai mare din cutit 150-200g frunze de salata (diverse salate) 1 lingura mustar 1 lingura miere sau sirop de artar Se spala lamaia cu apa fierbinte, se usuca si i se rade fin coaja. I se stoarce sucul. Se amesteca o lingura de coaja de lamaie cu sare si piper. Crevetii spalati si uscati se dau prin amestecul de lamaie-sare-piper, apoi se prajesc in 2 linguri de ulei. Frunzele de salata se spala, se rup in bucati mai mici, se storc. Din 1-2 linguri suc de lamaie, mustar, miere, sare, piper si restul de ulei se face o vinegreta, se toarna peste salata. Se coace aluatul de pizza si cum s-a scos din cuptor se pun crevetii, salata si nucile peste el si se serveste imediat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 11:18 AM |
|