![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tineti post?
Ce inseamna pentru voi perioada de post? Adica practic, nu teorii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) De ce tineti post? Eu sunt catolica, postul alimentar oricum nu e asa strict ca la ortodocsi, totusi nu-l tin. In Germania mai este un obicei: sa postesti de la un anumit aliment (de ex. dulciuri sau alcool), fiecare cum vrea. O colega ai carei bunici locuiesc intr-un sat uitat de lume in Croatia imi povestea ca acolo este mai important postul decat Pastele sau Craciunul si ca este tinut de toata lumea foarte strict. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Fondator eLady.ro ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administrator Posts: 33,779 Joined: 7-December 05 Member No.: 5 ![]() |
Postul isi are rostul lui. Chiar si cercetatorii atei au recunoscut ca perioadele de infrinare sint foarte bune pentru organism si chiar indicate pentru sanatate.
Da, tin post. Nu reusesc insa intotdeauna pe tot. Insa incerc. Si in zilele cind ma tin de la mincat de dulce, incerc sa tin post adevarat: cu rugaciune, smerenie, fara ginduri urite, ma temeprez in a-i judeca pe cei din jur (cred ca unul dintre cele mai mari pacate ale mele e mindria), incerc sa imi aduc aminte cit de neinsemnata sint eu in fata Lui si sa ma port in consecinta. De ce tin post? Pentru ca eu cred in respectarea traditiei. Daca Hristos tinea postul, eu de ce sa fiu mai cu mot si a ma dau mai desteapta? Nu sint bigota, insa ... CRED si ca urmare trebuie sa ma conformez preceptelor ortodoxiei, confesiune cariea ii apartin. Pe cit ma tin puterile. Desi as putea sa tin mai mult, pacatoasa de mine! In mod sigur nu cunoasteti aceasta fateta a personalitatii mele: port fuste scurte, tocuri, ma dau in vint dupa nimicuri muieresti. Insa.. ... Cred intru unul Dumnezeu, Tatal Atotiitorul, Facatorul cerului si al pamantului, al tuturor celor vazute si nevazute... [....]Intru una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica. [...] Si, pentru asta, TREBUIE sa procedez in consecinta. E o datorie MORALA. Later edit: Si nu o fac de frica (daca nu tii post ajungi in iad!) ci pentru ca asa SIMT eu ca trebuie. N-o fi cool, nu o fi la moda, nu o fi in trenduri, insa daca traditia si sufleyul meu rezoneaza la asta, fac ceva pe trendurile lor. Total neortodox, stiu, dar asta simt! |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th May 2025 - 12:00 AM |
|