![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tineti post?
Ce inseamna pentru voi perioada de post? Adica practic, nu teorii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) De ce tineti post? Eu sunt catolica, postul alimentar oricum nu e asa strict ca la ortodocsi, totusi nu-l tin. In Germania mai este un obicei: sa postesti de la un anumit aliment (de ex. dulciuri sau alcool), fiecare cum vrea. O colega ai carei bunici locuiesc intr-un sat uitat de lume in Croatia imi povestea ca acolo este mai important postul decat Pastele sau Craciunul si ca este tinut de toata lumea foarte strict. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
make-up artist ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 5,601 Joined: 11-December 06 From: Otopeni Member No.: 819 ![]() |
Bunicii mei din partea mamei, care sunt ortodocsi tin post, cei din partea tatalui nu tin pentru ca sunt protestanti - crestini dupa evanghelie. Ei tin post doar cand se roaga pentru ceva anume sau pentru iertare si atunci tin post negru. Eu personal n-am tinut niciodata. Poate cand eram copil si fara sa vreau miercurea si vinerea cand tinea bunica din partea mamei tineam toti nepotii care ii eram prin preajma! (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
Nu am simtit nevoia sa tin post niciodata. Nici nu sunt sigura pe ceea ce cred din moment ce am tot auzit si dintr-o parte si din cealalta atatea. Nu am auzit de rau niciodata despre ceilalti, ci numai de bine, insa nu sunt hotarata pe ce cale sa merg. Sunt botezata ortodox dar nu am fost prea des la biserica, poate doar de Paste si asta rar. In schimb la cealalta biserica am fost mai des... Totusi, nu sunt convinsa de nici una. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th May 2025 - 12:43 AM |
|