![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Tineti post?
Ce inseamna pentru voi perioada de post? Adica practic, nu teorii. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) De ce tineti post? Eu sunt catolica, postul alimentar oricum nu e asa strict ca la ortodocsi, totusi nu-l tin. In Germania mai este un obicei: sa postesti de la un anumit aliment (de ex. dulciuri sau alcool), fiecare cum vrea. O colega ai carei bunici locuiesc intr-un sat uitat de lume in Croatia imi povestea ca acolo este mai important postul decat Pastele sau Craciunul si ca este tinut de toata lumea foarte strict. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
V.I.P. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Administratori Posts: 6,891 Joined: 9-November 07 From: Sibiu Member No.: 2,591 ![]() |
Nu zic ca postul nu e bun, dar cred ca e mai important ce "scoatem" pe gura decat ce bagam in ea.
Postul este pentru curatirea trupului dar si mai important pentru curatirea sufletului. Un post de ganduri rele, de cuvinte urate, de ura, de invidie si de minciuna e mai indicat pentru noi toti. Atunci s-ar vedea credinta si smerenia. Postul de mancare trebuie tinut numai cand vrei cu adevarat asta. Daca nu mananci produse animale 40 de zile dar ravnesti la ele sau mananci pe ascuns sa nu te vada nimeni nu inseamna ca tu esti mai credincios ca altul care nu tine post. Daca in timpul postului (macar acum!) ne ferim de gandurile ,faptele si vorbele urate , putem considera ca am realizat ceva. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 16th May 2025 - 12:14 AM |
|