![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Explorator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,677 Joined: 10-December 05 From: Bucuresti Member No.: 78 ![]() |
Totul despre Olive Oil...nu regretati!!
Pentru mine, uleiul de masline este un elixir absolut. Il folosesc in bucatarie, in farmacie si in cosmetica (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) iar pentru sufletelul meu face minuni. Daca nu ar exista deja, ar trebui inventat din nou. Iar si iar. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Din cate stiu eu nu exista nici un motiv stiintific caresa ne impiedice sa prajim in ulei de masline.
Uleiurile native (indiferent ca-i "extra" sau nu) se pot infierbanta pana la 180°C fara sa fie nocive. Totusi la 180°C uleiul nativ isi pierde din aroma, o parte din vitamine se pierde; intrebarea este daca vrem si daca ne da mana (buzunarul) sa folosim un ulei bun pe care-l alegem tocmai pt. felul in care a fost facut (la rece) sa-l infierbantam. Iar uleiul rafinat de masline poate fi infierbantat pana la 210°C (la rafinare uleiul este supus unei temperaturi mult mai mari decat cea produsa la noi in tigaie) :) Eu una totusi calesc in el :rusinosul: |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 01:44 PM |
|