![]() |
![]() |
capsunica23 |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
BUSUIOCUL
*preparate din carne si branza, a ciorbelor de legume sau carne,fasole boabe,varza *peste prajit, salate de rosii si salata verde. Frunzele de busuioc se taie fasii si se coc impreuna cu fripturile din carne de pasare, mai ales de pui.. CIMBRUL *contine fier si scade presiunea arteriala *salate de rosii,fasole si castraveti. *ciorbe de pastai, si a tocanitelor MAGHIRANUL *ciorbe de cartofi, perisoare , iahnie de fasole * preparate din carne de gasca, rata, iepure, ficat, branzeturi *mancaruri din peste. *auta la digestia rapida TARHONUL *friptura de porc si ciorba de fasole CORIANDRU *fripturi asiatice, din carne de pasare si vita *stimuleaza apetitul si faciliteaza digestia OREGANO *mancarurile din carne de miel, purcel sau peste *stimuleaza activitatea biliara. Telina *buna pentru barbati ROZMARIN *contine tauini si uleiuri eterice cu efect afrodisiac *pentru carne de miel SALVIA *excelenta pentru peste, dar mai ales miel si porc DAFIN *stimuleaza apetitul *se utilizeaza cu moderatie pt ca mancarurile sa nu fie amare La orez dc pui putina scortisoara e super bun... |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 ![]() |
tarhonul .... cred ca e folosit mai mult in Ardeal il poti folosi la o banala ciorba de cartofi ....
fierb ceapa si legume(morocovi, telina, patrunjel rad) , doar ceapa o toci celelate doar pt gust... spre sfr pui catofii taiati cuburi.... ciorba asta e mai groasa din cauza amidonului din cartofi... se adauga delikat, se acreste cu otet si se pune tarhon... la noi de Pasti cam asa se face si ciorba de miel... Este o bunatate dar tarhonul nu place oricui... |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 4th August 2025 - 07:13 PM |
|