![]() |
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Chiftelutele de ton se fac repede, casa nu se umple de miros de peste si, important la mine, e singura forma de peste pe care o mananca fiica-mea ;)
Chiftelute de ton 2 conserve cu ton in ulei ceapa taiata marunt usturoi taiat marunt 1 ou intreg + 1 galbenus sare, piper marar (sau ce verdeata puneti la chiftelutele normale). Se scurge uleiul din conserva in mare, carnea de ton se scoate si se faramiteaza cu furculita. Se adauga celelalte ingrediente (cine vrea poate cali ceapa). Se formeaza bile sau chiftelute plate, care se prajesc in ulei. Eu fac un sos de rosii la ele (ceapa taiata marunt in ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, oregano sau amestec de plante italienesti), garnitura niste orez sau linte rosie fiarta si o salata. |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Rulade de pangasius cu sos de rosii si smantana
100g bacon mai slab taiat in cuburi mici 2 pumni de verdeata sau numai patrunjel verde 2 cepe tocate marunt 600 g rosii sau o conserva de rosii fara pielita 1 lamaie sare, piper negru 2 fileuri de pangasius 2 linguri ulei 1 priza zahar 100g smantana groasa grasa Verdeata se toaca marunt, rosiile se curata de pielita si se taie marunt. Lamaia se stoarce. Intr-o tigaie fara ulei se prajeste baconul la foc mic. Cand incepe sa iasa grasimea din el se adauga jumatate din ceapa tocata. Se caleste, apoi se adauga verdeata si se prajeste pana cand s-a inmuiat si are o culoare foarte verde. Se sareaza, pipereaza si pune o lingura din sucul de lamaie. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca usor. Fileurile de peste se bat usor cu palma, se sareaza, pipereaza, se stropesc cu restul de suc de lamaie. Se intinde de-a lungul lor umplutura, se ruleaza si se prind cu sfoara de bucatarie (cu scobitori sau ace de rulada nu merge, pestele este prea fin si se rupe). In alta tigaie se incinge uleiul, se caleste restul de ceapa, se adauga rosiile. Dupa vreo 5 minute se potriveste de gust cu sare, piper, zahar si se adauga smantana. Ruladele se pun peste sos, se acopera tigaia cu capac si se lasa la foc domol ca. 20 minute. Eu am facut o salata de fasole verde la ele. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Bucatarie/IMG_7482.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 7th May 2025 - 06:49 PM |
|