| kalua |
Mar 30 2008, 09:55 PM
Post
#1
|
|
Musafir |
Pommes Salardaises
a la Lea Linster Ia ceva timp, dar merita peste poate sa ne dam osteneala. Merg bine numai cu o salata, vara. Se folosesc cam doi cartofi marisori de persoana. Se curata si se taie in taleri grosi de 2-3 mm. Se infierbanta o tigaie, se pune untura de gasca sau de rata (2-3 linguri pline bine) si se prajesc in portii la foc mic. N-au voie sa se rumeneasca! Cam 2-3 minute pe prima parte, se intorc si se prajesc ca. 2 minute pe partea cealalta. Se pun pe-un grilaj la scurs, grilajul pe-o oala (sau pe hartie de bucatarie). Aveti grija sa fie intotdeauna destula grasime in tigaie. Cand sunt toti gata se infierbanta bine tigaia, se adauga grasime si se prajesc toti cartofii deodata la foc mare. Cand au culoarea maronie-aurie se scot iar si se pun la scurs. Se scurge grasimea din tigaie pana la foarte putin, se pun 4-5 catei de usturoicu tot cu coaja si frunzulitele de la doua-trei ramurele de cimbrisor in ea. Se infierbanta, se adauga unt cat o nuca, se pun cartofii si se prajesc cat sa prinda aroma de usturoi si cimbrisor. Se sareaza, se presara cu 2 linguri de pesmet, apoi cu doua linguri de patrunjel verde tocat marunt, invartind mereu cartofii in tigaie (nu cu lingura sau paleta, ci din tigaie, miscand-o ca bucatarii). |
|
|
|
![]() |
| kalua |
Mar 30 2008, 10:54 PM
Post
#2
|
|
Musafir |
Apropo de cartofi cu tot cu coaja: coaja este necomestibila si poate chiar omora un copil mic. Si pe-aici e tampenia asta cu coaja, ba chiar industria a facut ca-si pot optima castigurile si fac chips din cartofi cu coaja si mai stiu eu ce. E nesanatos si nenatural sa mancam coaja!
Mai am una, tot dupa Lea Linster Supica de cartofi cu sampanie si parmezan Cine vrea sa puna si crutoane in ea, sa le pregateasca dinainte (cuburi de paine alba prajite in unt). Se toaca marunt o ceapa si albul de la un praz. 300g cartofi se curata si se taie in cuburi mici. Se infierbanta o oala la foc mediu, se pune unt cat o nuca in ea, se caleste ceapa, prazul, apoi cartofii si doi catei de usturoi. Se stinge cu 1l supa de de gaina (sau apa). Se sareaza si se lasa la fiert la foc mic 20 minute. Dupa 10 minute se adauga un pahar de vin alb sec. Cand e gata, se da la blender si se face totul o apa si-un pamant. Se trece printr-o strecuratoare fina (de-aia din metal) si se pune inapoi in oala. Se bat 100ml frisca lichida, se amesteca cu niste suc de lamaie si nucsoara rasa, se pune la rece. Parmezanul se taie in felii foarte, foarte subtiri. Se da supa o singura data in clocot, se adauga un pahar de sampanie, se toarna in cani sau farfurii, i se pune generos o coroana de frisca si se decoreaza cu parmezan si crutoane. Se mai poate pune si ceva ulei de masline (care trebuie sa fie de-o calitate foarte, foarte buna) pe deasupra. Se serveste fierbinte. |
|
|
|
kalua Retete cu cartofi Mar 30 2008, 09:55 PM
Cleo kari as cam gusta din ei :)
am vazut la una dintr... Mar 30 2008, 10:34 PM
Cleo si eu asa stiam dar n-am auzit totusi pe nimeni sa... Mar 30 2008, 10:56 PM
kalua Mancam cot la cot cu porcii :lol: Coaja de la cart... Mar 30 2008, 11:02 PM
divi2007 mie imi plac cartofii copti in cuptor, cand sunt g... Mar 30 2008, 11:13 PM
Cleo aici prin restaurante se servesc si cu smantana. Mar 30 2008, 11:35 PM
divi2007 recent am mancat o salata asa : cartofi fierti tai... Mar 30 2008, 11:54 PM
kalua Clasici sunt cu sour cream, adica smantana groasa ... Mar 30 2008, 11:53 PM
MirelaR Cartofi gratinati la cuptor(frantuzesti)
-1kg car... Feb 18 2009, 10:44 AM
Cleo traiasca blogurile culinare cu milioanele lor de r... Feb 24 2009, 01:27 AM
Teocris Sunt tare buni!
Am vorbit si eu despre ei in u... Feb 24 2009, 08:28 AM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 14th December 2025 - 11:37 AM |
|
|