Mar 29 2008, 02:49 AM
Post
#1
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
Tofu-ul se obtine printr-un procedeu asemanator cu cel al prepararii branzei.
Trebuie aproximativ o ora pt a transforma soia in bucati de tofu. Tipuri de tofu extra-ferm- tofu presat o perioada mai indelungata, contine mai putina apa si este ca atare suficient de ferm pt a fi taiat in cuburi sau felii. O bucata de tofu semi-decolngelata se poate da pe razatoare fara probleme ferm- tofu cel mai des intalnit, poate fi taiat in cuburi sau felii si la fel de bine poate substitui tofu-ul moale prin adaugarea de apa pana la obtinerea consistentei dorite moale - acest tip mai contine putin lapte de soia si nu poate fi taiat in cuburi. Moale si fin se poate transforma in piure in asa fel incat se poate servi in supe, sosuri, deserturi cremoase si vinegrete. Daca nu gasim acest tip de tofu il putem ìnmuia cu apa pe cel ferm pana la 'moliciunea' dorita Mai exista niste tipuri de tofu mai putin comune pe piata tofu afumat- este un tofu obisnuit pus la afumat pt a-i da gust de aliment preparat pe gratar. Are o textura ferma si spongioasa si este acoperit de o frumoasa crusta maronie. Se consuma in salate, sandwichuri, umpluturi, taiat sub forma de batoane servit cu un sos sau facut pe gratar, fritp sau soté tofu marinat- tofu-ul ordinar pt a avea o savoare deosebita trebuie marinat. Exitsa si varianta gata marinata cu diverse arome. Se foloseste in salate stil asiatic, fript etc tofu prajit- cunoscut sub numele de touhu goreng, acest produs din singapore este de gasit in magazinele asiatice. Se poate servi cu un sos de soia sau cu ardei sau diverse feluri cu orez sau paste. pudra de tofu - se transforma in tipurile de mai sus adaugand apa. Pregatirea tofu-ului: dupa ce s-a deschis ambalajul si s-a scurt apa, bucata de tofu se sterge cu un servet absorbant si e gata de utilizare - majoritatea retetelor sugereaza marinarea tofu-ului pt ca are foarte putin gust propriu deci trebuie combinat cu arome puternice: sosurile asiatice, de soia, de ardei rosu si hoisin, laptele de cocos si sosul teriyaki dau mereu rezultate bune, la fel ca si cindimentele indiene, pasta de curry, tahini, otetul balsamic, verdeturle si usturoiul Inlocuind in retete o parte din carne sau din branza sau din smantana se poate reduce consumul de grasimi saturate si obtine un produs bogat in proteine vegetale si aminoacizi esentiali. |
|
|
|
![]() |
Mar 30 2008, 11:49 PM
Post
#2
|
|
|
moderator ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: V.I.P. Posts: 6,061 Joined: 8-December 05 From: Montreal Member No.: 34 |
deci tot eu? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
ok fie! mai aveam niste tofu in frigider si pt c-am fost la magazinul arabesc si-am cumparat legume si fructe si multe alte cele am zis sa incerc ceva cu tofu Ratatouille cu tofu la cuptor 3 ardei (rosu, galben si portocaliu) se taie in bucatie mai mari 100g ciuperci taiate in sferturi 1-2 dovlecei (zucchini) taiati rondele 1 vanata taiata cuburi 4 rosii taiate in sferturi 250g tofu ferm taiat cuburi 75ml ulei masline piper proaspat macinat 2 linguri de otet balsamic 1lingura de seminte de fenicul frunze de busuioc (eu ultimele 2 nu le-am avut) **de la mine putere am adaugat usturoi dar l-am pus asa intreg necojit (il cojesc dupa) gustul usturoiului copt e o nebunie** 1. se incalzeste cuptorul la 200C 2. intr-o tava larga si putin adanca se aseaza legumele in asa fel incat sa fie un singur strat (asta-i un truc superb de facut legume si fara tofu) se stropesc cu ulei si se pune piper din belsug. Toate trebuie sa fie bine unse cu ulei. 3 se da tava la cuptor pt cel putin 40 minute, pana legumele sint lejer colorate. Se pune totul intr-un platou pt servit se stropeste cu otetul, se garniseste cu semintele de fenicul si cu busuioc. eu usturoiul copt l-am scos din coaja, l-am amestecat cu uleiul ramas dupa legume in cele 2 tavi am pus sare, putin otet si-am turnat tot sosul peste legume. (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9009Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/100_9012Small.jpg) (IMG:http://i33.photobucket.com/albums/d90/h_2004/ratatouille.jpg) |
|
|
|
Cleo Tofu Mar 29 2008, 02:49 AM
Cleo Salata tricolora
125ml ulei de masline
2 l... Mar 29 2008, 03:50 AM
chintesenta_raului aoleu, ultima poza e yummy rau de tot, imi vine sa... Mar 31 2008, 12:50 AM
pescarush cleoooo, m-ai omorat!
maine ma duc sa-mi cump... Mar 31 2008, 02:17 AM
Cleo mi-am ratat cariera
food fotograf trebuia sa ma fa... Mar 31 2008, 06:50 PM
kalua Eu de-abia astept sa fac, poate imi car cu mine di... Mar 31 2008, 07:04 PM
dr_wise Ce mai, maine o tai dupa program la piata, imi iau... Apr 1 2008, 10:32 PM
Cleo doctoreasso i l-ai rupt? :lol:
bine i-ai facut... Apr 3 2008, 12:47 AM
Maàt Voi ce marci de tofu folositi? Care tofu de pe pia... Apr 3 2008, 03:05 PM
dr_wise Eu folosesc numa' tofu de la firma Inedit, sim... Apr 3 2008, 04:28 PM
Maàt Inedit luam si eu, insa parca nu are gust bun de f... Apr 3 2008, 05:20 PM
Cleo Pita cu salata a la grec si tofu afumat
20... Apr 4 2008, 02:46 AM
3A Arata super pita!
Cleo, profit si eu de ocazi... Apr 4 2008, 03:29 AM
Cleo seminte de pin- pine nuts si mai sigur iti spun si... Apr 4 2008, 04:04 AM
3A Aha, multzam!!
Am cautat si eu ceva poza,... Apr 4 2008, 05:36 AM
3A Cleo, ieri am facut o salata tricolora. A iesit o ... Apr 16 2008, 03:22 AM
Cleo ma bucur ca v-a placut :kiss: Apr 16 2008, 06:27 PM
Cleo e timpul sa mai scriem ceva si-aici :)
penne cu t... May 4 2008, 09:03 PM
happyCat La sora mea la firma si-au cumparat masina de facu... May 6 2008, 03:44 PM
kalua Am facut un dressing care ne-a placut foart... Jul 4 2008, 09:28 PM
sylvia_31 Muoamaaaaa, ce bine-arata !
Cred ca si gustul ... Jul 4 2008, 10:00 PM![]() ![]() |
| Lo-Fi Version | Time is now: 14th December 2025 - 11:32 AM |
|
|