![]() |
![]() |
alessia81 |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sunt innebunita dupa paste, gatite in diverse moduri. Daca aveti retete, traditionale sau originale...please, be my guest...
|
|
|
![]() |
kalua |
![]()
|
Musafir ![]() |
Lasagne cu spanac
Am incercat multe retete, asta-i favorita. Se poate servi si ca garnitura la carne, de ex. la un muschiulet de porc care se prajeste la bucata, apoi se feliaza si se serveste in compania lasagne-ei si cu o salata. Sosul bechamel: 100g unt 100g faina alba 1 1/4 l lapte sare, piper 1 priza zahar 2 linguri suc de lamaie Umplutura: 600g spanac frunze congelat 1 ceapa mica tocata marunt 1 catel usturoi tocat marunt 1 bucata de ghimbir cat o nuca dat pe razatoarea mica 2 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri alune de pamant maruntite mai mare din cutit sare, piper 4 linguri suc de lamaie Restul 16 foi de lasagne ulei pentru unsul formei 50g parmezan (la bucata daca se poate), ras proaspat Pentru sos se topeste untul, se adauga faina si se amesteca bine cu telul ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga laptele, putin cate putin pana cand are consistenta unui sos subtire. Se ia de pe foc, se sareaza, pipereaza, adauga zaharul si sucul de lamaie. Spanacul se decongeleaza, apoi se stoarce si se taie in bucati marisoare. Se infierbanta uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa, usturoiul si ghimbirul. Seamesteca toate ingredientele pentru umplutura. Se unge o forma termorezistenta cu ulei, se pune pe fundul ei niste sos, apoi, alternand, foi de lasagne si umplutura (intre ele se mai tot pune si sos). Ultimul strat trebuie sa fie de foi de lasagne, peste care se toarna restul de sos. Se presara cu parmezan. Se da la cuptorul preincalzit (200°C), in treimea inferioara a acestuia, 35-40 minute. Dupa ce s-a stins cuptorul se mai lasa acolo 10 minute, apoi se scoate si se serveste. |
|
|
LostWhispers |
![]()
|
Musafir ![]() |
Coltunasi cu branza
Se amesteca jumatate de kg de faina cu 1 lingurita rasa de sare , 2 oua si apa minerala cat cuprinde aluatul, se intinde o foaie si se taie in patratele. Nu trebuie sa fie aluatul moale pt ca atunci nu se pot lipi asa de bine colturile si risti sa iasa umplutura din ele. Separat se pun la fiert 4 cartofi taiati cubulete, dupa ce s au fiert se face un pireu, se adauga branza telemea ( nu conteaza de care doar dulce sa nu fie) eu dupa ochi pun nu am cantarit, si un ou crud. Cine prefera poate pune verdeata , eu nu folosesc de obicei in reteta asta. Dupa ce s au amestecat toate se pune pe un patratel cam jumate de lingurita si se lipesc partile bine de tot apasat. Intr o oala cu apa clocotita se adauga putin ulei, sare si acesti coltunasi, nu trebuie foc mare pt ca se dezlipesc si ramane doar aluatul (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif) . Cam 40 min la foc mic ii tin 50 de bucati iasa de marime medie , eu micuti nu am rabdare sa fac. reteta o am de la bunica mea (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) daca stiti cum se numeste in alta limba modificati titlul cu gnocchi sau tortelini nici eu nu stiu cum sa i mai numesc (IMG:style_emoticons/default/zapacitul.gif) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 1st May 2025 - 11:49 PM |
|