![]() |
![]() |
![]()
|
|
Membru de Onoare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Incurabil Posts: 1,263 Joined: 7-December 05 From: Timisoara Member No.: 15 ![]() |
Se poate sa nu avem si aici topicul asta? :D
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Dependent ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 198 Joined: 8-December 05 Member No.: 50 ![]() |
De comprese cu coada racului si stejar nu am auzit, dar insamna ca or fi bune si astea, cine stie?...
Compresele se fac in felul urmator, conform Dexului: :D se ia una bucata împaturita de tifon sau de pânza, (sau o batista din material hidrofil, adica care absoarbe apa în mare cantitate, care se îmbiba uşor cu apa), apoi se imbiba in compozitia medicinala special pregatita si folosita pentru curatirea şi pansarea plagilor sau pentru aplicarea pe o regiune bolnava a corpului. "compozitia medicinala" poate sa reprezinte infuzii, decocturi, sucuri de plante etc. Compresele se pot aplica calde sau reci: calde in cazurile in care nu iesi din casa in urmatoarele ore; in plus, compresa calda ajuta la deschiderea porilor, asa ca poti sa-ti faci si un tratament cosmetic dupa o tura de "compresare". O masca la final e ideala, urmata de spalarea ei cu lichidul folosit la comprese, deja racit. Compresele reci ajuta la tonifiere, la inchiderea porilor, la vindecare, in general. E indicat sa folosesti vase extrem de curate, sa te speli pe miini bine bine in timpul executarii acestor proceduri, fata sa iti fie bine demachiata si sa folosesti tifoane sterile, cumparate din farmacie. Din cite stiu eu, pentru tenurile problematice sunt indicate urmatoarele plante: trei frati patati, brusture, hamei, ceai verde, de hamamelis stiam si eu, menta, salvie... or mai fi si altele, da' le-am uitat. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 8th May 2025 - 08:20 PM |
|