IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Semne de la varicela
blu_dea
post Jan 24 2007, 02:52 PM
Post #1

Musafir

...am si eu un ghinion...
mi-am dat zile la rand cu mixtura mentolata pe bubitze,strat peste strat si azi,dupa 5 zile,cand a trebuit sa merg la medic,am zis k nu pot merge pictata asa..si am dat cu apa..si nu se lua..cred ca avea cativa milimetri buni stratul de "var" ca sa nu mai zic ca s-a intarit.Si dai si sterge,si apa si...cateva vezicule care aveau coaja s-au rupt:(( adika a cazut crusta si a ramas ca o mica rana.am inceput sa bocesc,cu kiu cu vai m-am dus la doctor(fara sa reusesc sa elimin de tot "varul" de pe fatza)si mi-a zis k daca nu se infecteaza e ok,nu raman cu semne.da'nu o cred:(( si mi-e frica,teama,sunt ingrozita.Am cateva pe frunte,cateva langa spranceana. Mi-a dat si un antibiotic,preventiv,sa nu se infecteze.
Si m-a certat ca nu am dat doar cu TALC MENTOLAT cum ma sfatuise si mi-a trebuit mixtura de-asta(m-am luat dupa mama unei amice,pediatru,care asami-a recomandat-blonda ce sunt!!!)
acum,zic doamne fereste,dar,kiar nu exista tratament pt semnele astea de la varicela ?laser sau ceva de genu?doar informativ!
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
Dan Dobre
post Apr 21 2008, 02:30 PM
Post #2

Contaminat
*

Group: Contaminat
Member No.: 3,742

Foarte bun este uleiul virgin de argan. Atat contra ridurilor cat si pentru disparitia semnelor si cicatricilor.
Uleiul poate fi folosit si ca produs de gastronomie.

1. Ulei de Argan
Gastronomie
Poate asezona o salata de cruditati, diverse salate si bineinteles salatele taboulé, couscous-ul sau preparatele tajine. Este mai bun rece, presarat la final peste pestele prajit, carnea de pasare sau legume sote. Se poate pune si in pilaf la ultimul moment dupa ce sa ia de pe foc prepartul, i piureul de cartofi si salatele cu fructe de mare.

Interes dietetic
In cazul unui consum regulat, uleiul de argan adauga la palmaresul sau o noua calitate terapeutica. Cercetatorii au descoperit recent ca un consum regulat de ulei de argan ar reduce cu 50% riscul de a dezvolta hipertensiune arteriala.
- uleiul de argan stabilizeaza hipercolesterolemia reducand nivelul de colesterol « rau » si crescand nivelul celui « bun ».
- reduce hipertensiunea.
- are un efect anti-obezitate actionand si ca factor de satietate (consumat la mesele de dimineata)
- are un efect pozitiv asupra functionarii ficatului.
- neutralizeaza radicalii libreri si protejeaza tesutul conjunctiv.
- relanseaza si stimuleaza schimburile si oxigenarea celulara ameliorand calitatea cimentului intercelular.
- ationeaza contra uscarii pielii si imbatranirii fiziologice a pielii (anti-rid) restaurand filmul hidro lipidic si crescand aportul nutritiv la nivelul celulelor. Interes pentru cantitatea de sotenol continut de uleiul de argan care ar avea proprietati anti-cancerigene.
Uleiul de argan face in egala masura minuni in ceea ce priveste parul, fata sau unghiile.
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 07:42 AM