![]() |
![]() |
![]()
Post
#1
|
|
Tratabil ![]() ![]() Group: Membru Posts: 53 Joined: 8-December 05 From: bucuresti Member No.: 29 ![]() |
Eu fac tot felul de mancaruri simplute pe care le personalizez ..Hai sa va zic din ele ... :D
Pui chinezesc cu legume Fasiutele de piept de pui se calesc in ulei incins ..Cand se rumenesc putin se dauga legumele bucatele : ciuperci , morcovi , vinete , ceapa verde ...Dupa calire se adauga sos de soia si condimente dupa gust . Orezul ( cu bob mare lunguiet ) se fierbe , se spala cu apa rece si se amesteca intr-o tigaie cu ou facut tip omleta . Apoi se prepara un sos chinezesc din : sos de soia , putin otet picant chinezesc , usturoi si putina menta . Juri ca-s facute la Templul soarelui .Pofta buna . TORTELLINI AL FORNO SE ia o punga de tortellini ( daca Mulino Bianco sunt scumpe ...luati MonteBanato !)si se fierb 8-10 minute . Intr-o tigaie se calesc impreuna : kaizer afumat , ciuperci , porumb, ardei gras .Se condimenteaza bine . Intr-un alt vas se pun 400g smantana si se amesteca 1-2 minute cu 200g cascaval ras . Totul ( pastele + sosul de smantana + amestecul din tigaie ) se pun intr-un vas de termorezistent cu o lingura de sos tomat si se dau la cuptor 15 minute . Ca la tratoria IL Calcio !Super bune ! |
|
|
![]() |
![]()
Post
#2
|
|
Incurabil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Group: Membru de Onoare Posts: 1,116 Joined: 19-January 08 From: Toronto Member No.: 3,077 ![]() |
Mmm, arata super, si cred ca o sa o incerc saptamana asta, dar o s-o fac de post.
Pun aici reteta pentru "Chiftelele de naut" (Falafel) Ingrediente: 250 g naut, inmuiat cu o seara inainte 1-2 catei de usturoi pisat (dupa gust, ca unii sunt mai iuti) patrunjel tocat marunt marar tocat marunt 2 linguri de faina 1 lingurita de kimen pisat 3/4 de lingurita de bicarbonat 1 linguritza de coriandru pisat sare, piper Se macina nautul, pana devine o pasta. Separat se amesteca mararul, patrunjelul, usturoiul cu doua linguri de naut pana obtinem o pasta omogena. Apoi se adauga restul ingredientelor: restul de naut, faina, kimen, coriandru, bicarbonatul, sare si piper Se incinge intr-o tigaie ulei vegetal, apoi se fac bilutze de 2 cm diametru (cat iei in varful degetelor) si se prajesc la foc potrivit. Dupa ce s-au prajit se pun la scurs pe o tava cu hartie absorbanta. Ies cam 30 din cantitatea respectiva. (IMG:http://i256.photobucket.com/albums/hh187/aaa2002/003.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 3rd May 2025 - 12:08 AM |
|