![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu. Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii). |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Egipt - Sharm Al Sheikh
Mancarea egipteana cred ca-i facuta pentru turisti, e cam neutrala la gust, n-are nimic specific arabesc. (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Intr-o seara am fost la un restaurant libanez (dintre bucatariile arabe asta mi se pare cea mai tare) si am mancat un platou cu diferite salate (delicioase toate): salata de vinete, salata de vinete cu tahina, hummus, salata cu iaurt si castravete, labneh (o branza cremoasa), in mijloc salata asortata. (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_7869.jpg) Creveti (astia au fost numai ok, nimic deosebit) (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_7871.jpg) Si farfuria cu, vorba lui Mr. kalua, boschet de zahar ars si prajiturele care ne astepta in camera la hotel (Conrad), erau baclavale, cataif, fursecuri cu albus de ou si cocos si-nca doua feluri (IMG:http://i37.photobucket.com/albums/e77/karina_luana/Urlaub/IMG_7886.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:29 PM |
|