![]() |
![]() |
kalua |
![]()
Post
#1
|
Musafir ![]() |
Poate sunteti si voi ca mine, pe alte meleaguri trebuie sa gust macar mancarurile si produsele specifice tarii/regiunii respective. (IMG:http://www.elady.ro/forums/style_emoticons/default/biggrin.gif)
Poate venim cu noi retete sau ne ajutam reciproc sa gasim o anume reteta a unei mancari care ne-a placut atat de mult in concediu. Ultimul meu concediu l-am petrecut in Croatia. Mancarea croata se aseamana celei romanesti in mare. Ce-mi place mult la ei sunt cavapcici (un soi de mititei), pe care-i servesc cu rondele de ceapa si ajvar (un fel de zacusca, a carei ingredient principal sunt ardeii). |
|
|
![]() |
kalua |
![]()
Post
#2
|
Musafir ![]() |
Moaaaah, pai numai felurile de baclava pe care le produc sunt fenomenale (fara suparare, baclavalele turcesti si grecesti sunt mici copii pe langa cele libaneze). Daca poti, ia ia tu notite la ce spune sefa ta. Am si eu o amica libaneza, dar s-a maritat de tanara cu un neamt si-a venit incoace, habar n-are sa gateasca ca acasa, ceea ce regreta si ea acum. (IMG:style_emoticons/default/closedeyes.gif)
Am uitat sa va spun de lipiile infoiate egiptene, aish baladi (poza nu-mi apartine) (IMG:http://www.heute.de/ZDFheute/s_img/118/0,6994,7038710-render-L2-,00.jpg) Excelent mi s-a parut Om Ali-ul, un desert pe baza de paine dulce. La fiecare restaurant era altfel (cate bordeie, atatea obiceie), dar de fiecare data foarte bun. Aseara am creat si eu varianta mea, yummy si ea. |
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 5th May 2025 - 12:29 PM |
|