![]() |
![]() |
angeldust |
![]()
|
Musafir ![]() |
Sinuzitele acute au ca manifestari principale secretia nazala mucopurulenta , obstructia nazala , durerile frontale , deasupra orbitelor , uneori si maxilare , febra , cefalee , stare de somnolenta.
Odata ce primele simptome si-au facut aparitia , este f important sa creati in camera unde dormiti o atmosfera umeda. Folositi in acest scop un vaporizator , mai ales pe timpul iernii sau asezati un vas cu apa pe calorifer . Evitati fumul de tigara care are efect iritant asupra cailor respiratorii . Faceti spalaturi nazale cu apa cu sare (sau ser fiziologic) pt a va elibera narile dupa care suflati nasul . Consumati multe lichide pe tot parcursul zile ; foarte indicate sunt ceaiurile de fenicul , salvie sau seminte de marar.Un masaj la nivelul sinusurilor ar putea fi eficace in combaterea durerilor specifice : presati cu policele de fiecare parte a nasului , mentinand presiunea 15 secunde ;repetati . De asemenea , ajuta sa aplicati pe ochi si pometi un servetel inmuiat in apa calda si stors bine dupa aceea. Exista numeroase vegetale care au principii active utile fluidizarii mucusului : usturoiul , ridichile negre ,ardeiul iute ,care contine si o substanta stimulenta pentru terminatiile nervoase. Toate sau macar o parte din ele ar trebui incluse in meniul zilnic , bineinteles daca nu va sunt contraindicate pe fondul altor afectiuni. |
|
|
![]() |
alexaa |
![]()
|
Musafir ![]() |
si eu cred ca am o sinuzita acuta nu purulenta,problema e ca imi provoaca racele dese,nas infundat(folositi olynt picaturi e f.bun),gat iritat si am observat ceva daca stau intr-un bar undeva unde se fumeaza f mult ma irit in gat,ma ustura mai multe zile in sir,eu fumez.de la sinuzita poti face alte complicatii,dureri de ochi,poti ajunge la punctii,de aceea trebuia tratata corespunzator
|
|
|
![]() ![]() |
Lo-Fi Version | Time is now: 19th June 2025 - 08:11 PM |
|