IPB

Site eLady | Articole eLady | Adrese utile | Trimite articol pentru eLady.ro | Trimite adresa utila | Contact 

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Sinuzita
angeldust
post Dec 20 2005, 01:30 PM
Post #1

Musafir

Sinuzitele acute au ca manifestari principale secretia nazala mucopurulenta , obstructia nazala , durerile frontale , deasupra orbitelor , uneori si maxilare , febra , cefalee , stare de somnolenta.
Odata ce primele simptome si-au facut aparitia , este f important sa creati in camera unde dormiti o atmosfera umeda. Folositi in acest scop un vaporizator , mai ales pe timpul iernii sau asezati un vas cu apa pe calorifer . Evitati fumul de tigara care are efect iritant asupra cailor respiratorii . Faceti spalaturi nazale cu apa cu sare (sau ser fiziologic) pt a va elibera narile dupa care suflati nasul .

Consumati multe lichide pe tot parcursul zile ; foarte indicate sunt ceaiurile de fenicul , salvie sau seminte de marar.Un masaj la nivelul sinusurilor ar putea fi eficace in combaterea durerilor specifice : presati cu policele de fiecare parte a nasului , mentinand presiunea 15 secunde ;repetati . De asemenea , ajuta sa aplicati pe ochi si pometi un servetel inmuiat in apa calda si stors bine dupa aceea.

Exista numeroase vegetale care au principii active utile fluidizarii mucusului : usturoiul , ridichile negre ,ardeiul iute ,care contine si o substanta stimulenta pentru terminatiile nervoase. Toate sau macar o parte din ele ar trebui incluse in meniul zilnic , bineinteles daca nu va sunt contraindicate pe fondul altor afectiuni.
Go to the top of the page

+Quote Post

Start new topic
Replies
alexaa
post May 4 2008, 05:26 PM
Post #2

Musafir

si eu cred ca am o sinuzita acuta nu purulenta,problema e ca imi provoaca racele dese,nas infundat(folositi olynt picaturi e f.bun),gat iritat si am observat ceva daca stau intr-un bar undeva unde se fumeaza f mult ma irit in gat,ma ustura mai multe zile in sir,eu fumez.de la sinuzita poti face alte complicatii,dureri de ochi,poti ajunge la punctii,de aceea trebuia tratata corespunzator
Go to the top of the page

+Quote Post

Posts in this topic
angeldust   Sinuzita   Dec 20 2005, 01:30 PM
meli   Re: Sinuzita   Dec 20 2005, 08:40 PM
ellle_ni   Re: Sinuzita   Dec 21 2005, 01:17 PM
meli   Re: Sinuzita   Dec 22 2005, 11:25 AM
ellle_ni   Re: Sinuzita   Dec 22 2005, 11:34 AM
daria   Re: Sinuzita   Feb 21 2006, 04:38 AM
divi2007   si eu am o sinuzita de ani de zile adica uneori ma...   Jan 21 2008, 10:43 PM
alexaa   si eu cred ca am o sinuzita acuta nu purulenta,pro...   May 4 2008, 05:26 PM
Maàt   Alexa, pina acum ai prezentat simptome comune pent...   May 4 2008, 05:29 PM
alexaa   Alexa, pina acum ai prezentat simptome comune pent...   May 4 2008, 05:55 PM
Fanny   1. te rog, foloseste semnele de punctuatie. 2. unu...   May 4 2008, 06:01 PM
Maàt   Da, sigur, si banuiesc ca si incercarea de fortare...   May 4 2008, 06:09 PM

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version Time is now: 19th June 2025 - 08:11 PM